Zowie G TF-X egérpad teszt

Zowie G TF-X egérpad teszt

A Zowie egyszerű, fekete control egérpadja, ami első ránézésre nem tűnik olyan különösnek. Ám használat közben előjönnek az előnyei a padnak.

Termékinfó

Kaptunk tesztelésre egy Zowie control padot a Pixeltől, ami doboz nélkül érkezett, mivel több éves kiállított darab. Ez azért előny ebben az esetben, mert láthatjuk hogy hogy néz ki több év használat után a pad.

Felület

Az anyaghasználata kellemes, nem irritálja a csuklót annyira mint egy QcK, de nem is teljesen puha. Rendkívül gyors, a tömör felület ellenére, rendkívül jól kontrollálható az egér rajta. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy kitűnően reagál egy-egy flickre és ha egy rántás közben megállítod az egeret, biztos lehetsz benne hogy ott fog megállni, ahol épp szeretnéd.

Mivel egyszínű fekete a pad, ezért szenzorporblémáktól, anomáliáktól nem, vagy csak minimális esetben kell tartanunk. Egy Zowie EC2-A White mellett pedig maga a tökéletesség volt használni, illetve a Razer Deathadder alatt is kitűnően viselkedett.

Jó pár egér alatt különösen jól teljesített a pad, viszont volt olyan is, ahol egy Razer Goliathus vagy egy QcK+ Hyper Beast pad jobban szuperált, még kalibrálás után is.  Ezt pedig a Logitech egerei alatt vettem észre, itt valahogy nem volt az igazi, hiába állítottam a legmagasabbra a LOD-ot.

A méretei: 480 x 400 x 3.5 mm

A pad hatalmas, biztosan nem fogunk lecsúszni róla, a legvadabb rántás esetén sem. A magassága pedig már pont kellemes kategória,  3 mm felett van így már elég vastag. A szélei varrottak, így nem kell tartanunk attól, hogy szétmállna egyhamar.

Viszonylag gyorsan meglátszódik, ha koszolódik a pad, cserébe a felület tisztítása nedves ronggyal egyszerű.

Alsó rész

A hátulja a gumi felületnek köszönhetően rendkívül jól tapad, még az olcsóbb asztalok esetén sem kell félni attól, hogy elmozdul, cserébe mindent koszt felszed az asztalról.

A pad kisimulásával pedig akadt némi probléma, 3 hét után sem simult ki teljesen a széle- Valószínűleg ez a varrott szélnek és a gumis hátlap merevségének köszönhető. Ennek ellenére, nem okozott különösebb problémát a használat során.

Összegzés

+ az alja gumis felületű
+ rendkívül gyors pad, mégis könnyű megfogni, kontrollálni rajta az egeret
+ felület minősége

– csuklót az erre érzékenyekre minimálisan irritálhatja
– nem minden egér érezte jól magát mellette alapjáraton, ám szoftverben való kalibrálás után működött rendesen (magasabb lod-ot kell beállítani)
– súrlódó hang bizonyos egerek esetében jobban (G Pro,G203)
– nem simult ki teljesen 3 hét után sem

 

Zowie G TF-X egérpad teszt Reviewed by on .
4.55

Értékelés

Felület minősége 10
Szenzorkompatibilitás 9.3
Ár/érték 8
9.1 Ajánlott
Az egérpad kitűnő választás, ha control egérpadot szeretnénk, Zowie egér mellé pedig az egyik legideálisabb. A varrott szél és a felület mind igényességet sugároz, egyedüli zavaró tényező az a pad kisimulásának a problémája, ami a Révai lexikonok segítségével korrigálható. Az árát tekintve 11 990 Ft-ba kerül, amivel a drágább kategóriába sorolható, ezért cserébe viszont egy rendkívül jó padot kapunk.

 

Köszönjük a példányt a Zowie hivatalos hazai disztribútorának, a Pixelnek!

A szerzőről

Related posts