Óvatosan az idlezéssel! Vírusos community szervereket találtak

Óvatosan az idlezéssel! Vírusos community szervereket találtak

Egy reddit felhasználó vette észre, hogy az idle szerverre csatlakozva nem csak a szokásos fájlokat töltötte le a szerverről.

Egy közkedvelt idle szerverre csatlakozott fel a minap, valamilyen szép skin vagy láda drop reményében, majd ki alt-tab-olt, hogy végezze dolgát. Pár perc elteltével a vírusírtó riasztott, hogy egy malware-t észlelt, ami a CS:GO-n keresztül probált a számítógépre kerülni.

 

Az eset Észak-Amerikában történt, de ez igazság szerint bárhol, bármelyik közösségi (publik) szerver esetén megtörténhet, ugyanis lehetőség van html kódokat elhelyezni a szerverek üdvözlőképernyőjében (MOTD – Message of the Day). Amint felcsatlakozik a játékos az ilyen szerverre és a pálya betöltődik a html kód tartalma lefut a gépen.

Van egy lehetőség ennek kivédésére, a vírusirtó mellett egy parancs formájában, ami nem engedi lefutni a html kódot üdvözlőképernyőben.

cl_disablehtmlmotd 1

Ennek pár esetben lehet hátránya, például ha olyan szerverre csatlakozunk, ahol az üdvőzlőképernyőbe helyeznek statisztikákat, illetve CEVO/ESEA esetén, ahol a MOTD engedélyezése emiatt kötelező.

 

Forrás

Post source : https://www.reddit.com/r/GlobalOffensive/comments/6ac18m/idle_servers_downloading_malware_onto_your_pc/

A szerzőről

Related posts