Végre nerfelték az UMP-t!

Végre nerfelték az UMP-t!

A Hydra Operation mellett más változtatás is jött. Jelentősen többet fog veszteni az UMP a sebzéséből a távolság növekedésével.

A patchben leírtak szerint az UMP-n a következőt változtatták:

Reduced the UMP45 damage at range to bring the weapon more in line with the SMG category (rangemodifier reduced from .85 to .75).

Ahogyan nő a célponttól való távolság, úgy lesz kevesebb a fegyverek sebzése. Ez a csökkenés fegyverenként különböző, de az adott kategóriák általában hasonlóan viselkednek egymáshoz. Az utóbbi időben az UMP nagyon közkedvelt lett és szépen elkezdte kiszorítani a többi géppisztolyt, mivel mindenben egy kicsit túl jó volt, emellett az ára is nagyon alacsony.

Forrás: inkonmyflesh.deviantart.com

A karabélyok előnye a géppisztolyokkal szemben az, hogy nagyobb távolságról képesek jelentős sebzést okozni. Ez az UMP-vel szemben azonban már nem volt elegendő, a gyorsabb mozgási sebesség, a mozgás közbeni pontosság, a fragekért kapott 600$, a páncél átütő képessége mellett pedig még hozzájött az $1200-os ár.

Ez azért túl sok a jóból, gyakorlatilag kiszorította a többi SMG mellett a FAMAS-t és a Galil-t is.

Hogy mit is jelent a mai gyengítés a gyakorlatban? SlothSquadron kielemezte a változtatás hatását és egy grafikonon szemléltette.

Forrás: SlothSquadron

Elsőre nem tűnik túl jelentősnek a különbség, azonban ha a vízszintes vonalak mentén hasonlítjuk össze, akkor már hatalmas az eltérés.

Például egy fej + egy testlövés eddig már 10,1 méteres távolságról is halálos volt egy sisakkal rendelkező ellenséggel szemben, ezután azonban 5,7 méteren belül kell mennünk ugyan azért az eredményért.

Páncéllal nem rendelkező ellenség esetében egy sima fejlövéses killhez 26,3 méter helyett 14.9 méterre csökkent a táv.

Így már lehet értelme FAMAS-t venni azoknak a játékosoknak, akik hosszabb távolságokról tartanak le sarkokat, azonban még túl korai kijelenteni, hogy ez a változtatás elég-e például a többi géppisztoly népszerűségének visszatéréséhez.

 

Forrás

A szerzőről

Related posts