Túl messze ment a TV2

Túl messze ment a TV2

Felháborító riport jelent meg a TV2 Tények című műsorában a CSGO-ról.

“Minden ötödik videojátékost megkörnyékezi annak a veszélye, hogy függő legyen – mondja egy magyar kutatás. Azokról van szó, akik túlzásba viszik a játékot. A videójátékfüggők sokszor A JÁTÉKRÓL fantáziálnak, konfliktusaikat karakterüknek megfelelően kezelik, illetve alig vannak hétköznapi barátaik. De van ennél is rémisztőbb eset”

Így indította a Tények műsorában kapott “Más világban élnek” nevezetű szekciót, amely több szempontból is bicskanyitogató, mind a stílusa mind pedig a szakmaiatlansága miatt.

 


Az Oroszországból induló “Kék bálna” jelenséget próbálják az online játékkal összemosni, ezzel viszont az a probléma hogy a játékosok nagy részének fogalma sincs mi az a Kék bálna, hiszen ez csak a média által lett felkapva, játékos körökben nem ismert, hiszen eleve nem egy kompetitív játékról van szó, hanem egy öngyilkosságra buzdító “kihívásról”.

Akkor nem is lett volna semmi baj ezzel a riporttal ha az lett volna a címe hogy a “Kék bálna veszélyei”, viszont ez a cím nem elég hatásvadász és nem figyeltek volna fel eléggé rá az emberek, de mivel “videojáték” ezért simán rá lehet húzni a negatív jelzőáradatot amit a média gyakran alkalmaz.

Az alkoholistákat hasonlítják a gamerekhez, ez már önmagában is felháborító, de ezen simán túlmegy a Tények és a drogoknál is veszélyesebbnek titulálja a játékot.

Kivétel nélkül a negatívumokat sorolják és egyetlen pozitív hozadékát sem tálalják a TV2-nél.

Az esportmilla nyílt levélben szólította meg a TV2 Tények szerkesztőségét

A képre kattintva megtekinthetitek a nyílt levelet

De nézzünk pár példát hogy milyen pozitívumai vannak a játéknak:

Stresszlevezetés, koncentráció fejlesztése, nyelvtanulás, logika fejlesztése,kapcsolatépítés (online esetén), gyors és gépírás elsajátítása, relaxáció, stb.

Egy szó mint száz, ilyen témák sajnos mindig elő-elő bukkannak a média hasábjain és inkompetens szerkesztők voltak s lesznek, legegyszerűbb ha legyintünk rájuk. Viszont ezektől eltekintve feltörekvő ágban van a szakma, az érdeklődés folyton növekszik és egyre jobban szorítja ki a twitch és a youtube a televíziókat.

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebookon és ne maradj le semmiről!

A szerzőről

Related posts