Tudnivalók az IEM Sydneyről

Tudnivalók az IEM Sydneyről

Május harmadikán kezdődik az IEM Sydney, ahol nyolc csapat 200 000$-ért küzdhet meg!

Nem több, mint nyolc csapat részvételével rajtol el holnap az Intel Extreme Masters Sydney.  Négyen jelenleg az aktuális világranglista legjobb tíz csapata közé sorolhatóak, közülük a Faze illetve az Astralis az utóbbi két világversenyen pedig egyenesen a döntőben mérkőzhettek meg egymással. A csoportkörök a már ismert svájci rendszer keretei közt fognak zajlani, majd a legjobb négy csapat egyenes kieséses ágrajzban, bo3-ban jutnak el egészen a döntőig. Az eseménynek a Qudos Bank Aréna ad majd otthont, amit még a sydneyi olimpiára építettek.

Az első nap meccsei:

Most pedig nézzük meg az induló csapatokat!

Astralis:

Több mint öt hónapja áll a világranglista élén az Astralis, akik a Faze-zel egyetemben abszolút favoritként vannak jelen. Az előző két tornán is ők játszották a döntőt, összesen nyolc mapot, melyből öt alkalommal legalább 28 körig ment a játék.

Faze:

Amióta NiKo a csapatot erősíti, mintha kicserélték volna őket. Az Astralis nagy riválisa sokak szerint ismét esélyes a győzelemre, nem véletlenül. Kíváncsian várjuk, kik tudják megállítani azt a FaZe-t, akik a torna talán egyik legkomolyabb tűzerejével rendelkeznek.

SK:

A már jól ismert brazil ötös, valószínűleg senkinek nem kell őket bemutatni. Jelenleg a világranglista negyedik helyét foglalják el, itt a lehetőség az előrelépésre.

North:

Ismételten egy teljes dán csapat, akik jelenleg a toplista ötödik helyén csücsülnek. Párszor már megmutatták, hogy mire képesek, mi pedig reméljük, hogy ezúttal sem okoznak csalódást.

OpTic:

Az amerikai OpTic, akik bármikor okozhatnak meglepetést. Az elmúlt hónapokban nem tudtak leszállni arról a bizonyos képzeletbeli hullámvasútról és stabilnak koránt sem nevezhető eredményeket szállítanak, azonban esetükben sosem lehet tudni, mikor fognak ki egy jobb napot. Mivel több ízben is tagcserén estek át, így vélhetőleg nem igazán volt idejük összeszokni, ezúttal hazed személyében üdvözölhetünk új ötödiket. Továbbra is érdemes lesz mixwellre figyelni, akinek aznapi formáján rendkívül sok fog múlni.

Renegades:

A Renegades is ugyanabban a cipőben járt, mint az OpTic, gyakorlatilag tagcserék sorai ritkították a “klasszikus” felállást. Ezzel a lineuppal most mennek először offline eventre. Különösen stresszes lehet ez nexának, ugyanis ha igazak a hírek, neki ez az első profi csapata.

ViCi:

Egy igen friss, ám erősnek tűnő ázsiai csapattal van dolgunk, akik a kínai kvalifikáció során a döntőben megverték a Tyloo-t, ezzel lejutva az IEM-re. Fontos figyelembe venni, hogy mostanában egyre több bajnokságban vagy kupában szorítanak helyet külön ázsiai csapatoknak, vagy készül nekik külön sorozat. 

Chiefs:

Elérkeztünk az utolsó csapathoz, az egyetlen teljes ausztrál csapathoz, akik a legjobbak a hazájukban viszont nincs túl sok tapasztalatuk a nemzetközi mezőnyben. Egy ausztrál kvalifikáción keresztül kerültek be a nevezettek közé ami az Acer Cyber League volt.

 

A szerzőről

Related posts