Az Infinity Esport Bár megnyitóján jártunk

Az Infinity Esport Bár megnyitóján jártunk

Egy újabb nagyszerű Esport bárral gazdagodott Budapest, immáron az ICL szelleme a fővárosba is eljött.

Nem véletlen ugyanis a név, hiszen az Infinity Lan Csarnok szervezője Baka Béla áll az Infinity Esport Bár mögött is, aki  szeretné felpezsdíteni az életet és visszahozni a LAN klubbok hangulatát a fővárosba, egy egészen új köntösbe.

A bár jól frekventált helyen fekszik, konkrétan a Rákóczi tér közelében, a Német utca 2. szám alatt.

Ez pont az a hely, ahova ha van pár órád beugrasz, és úgy repül az idő, hogy észre sem veszed.

De miért is? 144 Hz-es Asus monitorok, full Zowie szetttel (EC2-A, G-SR, Mouse Bungee) és kényelmes BenQ gamer székből tolhatod a CS-t, vagy ha lazítanál, akkor ott vannak a PS4-ek és mehet a GTA.

 

Nem sikerült az előadások elejére odaérnem, így a megnyitó elejéről sajnos lemaradtam.

Az első előadás amin részt vettem, azt  Halász Norbert, a Team Horizon Reapers csapat menedzsere tartotta arról, hogy milyen feladatokkal is néz szembe egy menedzser a munkája során. A csapat összetartása és motiválása az amik a legfontosabb teendői között vannak, persze a megfelelő szponzoráció és támogatók keresése mellett. Ha pedig a szponzoroknál járunk, tudni kell azt, hogy épp emiatt kell a játékosoknak profizmust és higgadtságot sugallni, minden egyes posztja, megnyilvánulásuk alatt, hiszen ezek a játékosok már a sztárokhoz hasonlóan, rengeteg fiatal példaképei.

Majd Mágori Zsolt, az FPO Hungary ügyvezetője folytatta a “Nem mindegy, hogy mi van egy játékos „kezében”! ”  témával. Itt a fő hangsúly természetesen a perifériákon volt, ugyanis az aki jobb eszözökkel rendelkezik, az hatalmas előnyre tehet szert. Gondolok itt arra, hogy ha egy irodai szenzoros egérrel szeretnénk rántani egy nagyobbat, az nem fogja lekövetni a mozdulatot, hiszen a benne lévő szenzor egyszerűen nem alkalmas erre. Attól pedig, hogy valamire rá van írva, hogy gamer, attól még nem feltétlenül lesz a termék minőségi, lehet hogy csak 16.8 millió színben fog világítani. Ezzel pedig olyan sokat nem érünk komolyabb játék esetén. Billentyűzetekből pedig fontos, hogy ne csak pár gombot tudjunk egyszerre lenyomni, mivel a játék során gyakran előjön, hogy mondjuk walkolás közben meg kell nyomni az ellenkező irányt, hogy pontosan lőhessünk, már ez is problémát okozhat egy egyszerű olcsó gumimembrános billentyűzet esetén.

Ezek után, a Magyar Esport Akadémia képviselője mutatta be az Akadémiát, amely hazánk első esporttal foglalkozó iskolája. Véleményem szerint fontos, hogy megtanulják az esportolók az alapokat, gondolok itt a kommuniációra, a stressz leküzdésére a színpadon, persze a játék alapjai,trükkjei mellett.

Amit még kiemelnék, az Füstös Zsolt, a CM Storm magyarországi képviseletétől, aki a perifériák fontosságán túl, magára a számítógépben rejlő alkatrészekről beszélt hosszabban. Érdekes, hogy a játékosok leginkább a házon és a tápegységen szoktak spórolni, pedig ezek is fontos összetevői a gépnek. Gondoljunk csak bele, nem mindegy, hogy a gépben lévő alkatrészek kellemes 40-60 fok körül vannak egy jól szellőző házban, vagy pedig 80-100 fok körül, mert adott esetben még a ház oldallapja is le van véve, vagy a ventiken spórolt a felhasználó. Na, pont ezek a gépek szoktak meghalni, főleg ha a tápegység egy olcsóbb, rossz hatásfokkal működő darab, ami ráadásul szörnyen hangos is. Érdemes ezekre odafigyelni. Illetve bemutatta a Cooler Master Mastermouse Pro L egerét, ahol de döntheted el, hogy claw vagy palm (karmos vagy tenyeres) fogással szeretnéd használni azt, ugyanis a külső háza kedv szerint alakítható.

 

A saját részünkről örülünk, a kezdeményezésnek és úgy tűnik igény van az esport bárokra, ami nagyon jó hír.

A szerzőről

Related posts