Roccat Taito 2017 teszt

Roccat Taito 2017 teszt

Kipróbáltuk a Roccat legújabb szövet egérpadját. A cikkből kiderül, hogy mennyire ájultunk el tőle!

Egy közepes méretűt kaptunk tesztelésre, ami 400 x 320 x 3 mm-es.
Termékinfó
Egérpados tudnivalók

Csomagolás

Tipikus hosszúkás kartondoboz, melyben pluszban még egy valamivel kisebb, áttetsző műanyag rész is található. Ebben helyezkedik el az egérpad. Mást nem tartalmaz a doboz, a technikai adatok és egyéb irományok magán a csomagoláson helyezkednek el.

Méretek

Négyféle méretből tudunk választani, melyeket az alábbi táblázatban foglaltam össze:

Mini 265 x 210 x 3 mm
Mid 400 x 320 x 3 mm
King 455 x 370 x 3 mm
XXL 900 x 330 x 3 mm

Felület

A felülete a SteelSeries QcK-hoz hasonlít. Elég sokan úgy vannak ezzel az anyaggal, hogy nem szeretik, ha a bőrük érintkezik vele, mert kellemetlen a tapintása. Szerintem meg lehet szokni, nincs vele baj. A tömör teflontalpas egereim nagyon jól csúsznak rajta, gyári talppal nyilván ez kevésbé van így. Az oldalai nincsenek beszegve, ez valakinek hátrány, valakinek előny, valakit hidegen hagy. Mindenki döntse el maga, hogy melyik táborba tartozik. A három milliméteres vastagság – amely az összes elérhető méretre jellemző – ideális, nem túl vastag, de azért valamilyen szinten támasztja a csuklót. Kicsomagolás után nem lapul ki rendesen egyből, kell neki néhány nap, hogy elérje a tökéletesen sima állapotot. Óvatos és enyhe ellentétes irányú visszahajtogatásokkal ezt a folyamatot meg tudjuk gyorsítani.

 

 

Sebességét tekintve control-nak mondanám. Talán egy hangyányival gyorsabb, mint egy QcK vagy egy Zowie G/P-SR, de ez a különbség elenyésző.

A megállítóerő tökéletes, azaz egy-egy nagyobb rántás után nem fog az Androméda-galaxisig szállni a patkányunk.

Van egy igencsak kellemetlen hibája, mégpedig a jobb alsó sarokban lévő logó. Egyrészt arányaiban nevetségesen túl nagy, másrészt sajnos kiáll a felületből. Ez azt jelenti, hogy ha az egeret véletlenül erre a területre húzzuk, ott érezhetően elakad, belassul. Ezen felül azonban beleköthetetlen, semmi kiálló rész, semmi egyenetlenség.

 

 

Tesztek és játék során nem vettem észre semmi érdekes jelenséget, nem voltak random kipörgések, sem egyéb nyalánkságok. Régebbi szenzorokkal is jó barátságban van. Lézeres, Darkfield, PTE és egyéb letapogatókkal rendelkező egerem nincs, de a normális, játékra tervezett optikai szenzorral biztosan nem lesz hiba.

Alsó rész

A pad asztallappal érintkező része egyszerűen fenomenális, sok pad járt már nálam, de ilyet még nem láttam. Szinte odaszívja magát az asztalhoz. Esélytelen, hogy használat közben elmozduljon, ha csak nem direkt akarjuk arrébb rakni.

Lehetne minden egérpad alsó része ilyen.

 

 

Roccat Taito 2017 teszt Reviewed by on .
4.75

Összegzés

Felület minősége 10
Szenzorkompatibilitás 10
Ár/érték 8.5
9.5 Ajánlott
Összesítve nagyon jónak mondható a 2017-es Taito. Bőven az ajánlott kategória, noha a tartósságáról eddig nincs tapasztalatunk, de véleményem szerint nem kell félni az idő előtti elhasználódástól. Mosógépben sajnos nem tudjuk mosni, így maradtak a szokásos tisztítási eljárások. Az árát tekintve nem épp az olcsóbb kategóriába esik, ennyiért vannak azért vetélytársai bőven, de ha ilyesmi felületet keresünk, akkor simán befutó lehet.

Ezúton is köszönet a Roccat számára, hogy biztosítottak egy egérpadot a teszthez!

A szerzőről

Related posts