Reddit szemle extra: Lo0p

Reddit szemle extra: Lo0p

Reddit szemle extra kuLival!

A mai Reddit szemlét teljes egészében szeretném ennek az egyetlen esetnek szentelni. Hősünk, Lo0p egy HSAN-beteg (egy rendkívül ritka veleszületett idegrendszeri rendellenesség, Google a haverod), részleges vaksággal bír és masszívan halláskárosult, de nem okoz neki túl nagy problémát, hogy játszogasson – kivéve ha a társai kiparasztkodják a meccsről. Egyik ESEA kalandozása során szerencsétlent előbb szétoltották, megkérték hogy kussoljon inkább ha van rá mód, majd ezután szimplán kivoteolták a meccsről „no comms” indokkal:

 

https://clips.twitch.tv/SucculentElegantPineappleSSSsss
https://clips.twitch.tv/TenderMildToothHassaanChop
https://clips.twitch.tv/PluckySteamyRatFreakinStinkin

 

Vélhetően egyik nézője által megszületett egy post Redditen, melyben felhívja az emberek figyelmét az incidensre és onnét nem volt megállás. A streamjére szó szerint özönlöttek az emberek és hamar kiderült, hogy a fogyatékossága ellenére eléggé ügyes:
https://clips.twitch.tv/YawningIntelligentWolfFailFish
https://clips.twitch.tv/PolitePiercingSalamanderAMPEnergyCh…

A premade, akik kivoteolták az ESEA meccsről, őszinte meggyőződésük volt, hogy emberünk trollkodott (a bind, amivel Lo0p minden meccsen indít, így néz ki: “sup guys I got a lot of teeth removed due to a genetic disease so I can’t speak that properly, I can still call but be nice, thanks.”), utólag elnézést kértek Lo0p-tól. Természetesen ahogy az lenni szokott, megjelent a profi NA CS community is és kicsit besegítettek a srácnak:
https://clips.twitch.tv/EnticingArborealMacaroniTTours
https://clips.twitch.tv/SuspiciousApatheticPepperoniWTRuck
https://clips.twitch.tv/TolerantCoyOcelotBIRB
https://oddshot.tv/s/exqLFD
https://clips.twitch.tv/FunnyCuteBatFreakinStinkin
https://twitter.com/Twitch/status/854115045256577024

Rengeteg dolog felmerült bennem, miközben néztem a felvételeket. Emberünk félig vak és süket, a szó legszorosabb értelmében halmozottan hátrányos helyzetű, mégis ügyel a többiekre, kommunikál, fókuszál, győzni akar, törekszik arra, amire manapság egyre kevesebben. Divat lett, sőt, egyenesen menő dolog leszarni, kivéve természetesen ha rólunk van szó. Nem kellene fiktív dolgokért sírni, nem kell kifogásokat keresni, nem kell másokat hibáztatni, hiszen Lo0p is azon ékes példák egyike (lásd még pl. Handi, vagy hogy egy itthoni példát említsek, Kollinger Szabi), hogy mindenkiben – kivétel nélkül – ott van a fejlődés lehetősége. Gondolj bele abba, hogy neki mekkora kihívás nap mint nap helytállni, gondolván itt a közben elszenvedett állandó atrocitásokra is.

Ha tehetnéd – hiszen konkrétan semmibe sem kerül – te miért ne akarnád javítani a saját meccseid minőségét pusztán azzal, hogy megtiszteled társaidat némi figyelemmel és igyekezel őket minimum emberszámba venni? Tudod, hogy miről beszélek. Mind emberből vagyunk, mindenkinek vannak rosszabb napjai, de nem feltétlenül kell másét is elrontanod. Mindenkinek jól esik egy kis kedvesség, legyen az akár egy mezei „nice try”, vagy egy „well played” és hidd el, hogy bár nem most, de a történet végén te is boldogabb leszel, ha nem vagy másokkal paraszt. Ha az emberi arcod mutatod a közösségnek, hiszek abban, hogy az hosszú távon mindenképp kifizetődik.

Faith in humanity & community restored. Emberünk annyi támogatást kapott különféle ismeretlen emberektől, hogy az valószínűleg elegendő lesz a korrekciós műtétekre és egy átlagos szar napból megcsinálták élete legjobbját. Úgyhogy.

Forrás: kuLi

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebookon és ne maradj le semmiről!

A szerzőről

Related posts