Ők a legjobban kereső CS:GO játékosok

Ők a legjobban kereső CS:GO játékosok

Az SK új rekordot döntött azzal, hogy immár 17 hónapja folyamatosan világ 5 legjobb csapataként vannak számon tartva a HLTV által. Egyetlen hétre sem estek vissza, még akkor sem, amikor fnx távozott a csapatból.

Talán jól gondolom, hogy így senkinek nem fogok nagy meglepetést okozni az eredményekkel kapcsolatban: Ha kizárólag a nyereményeket nézzük, az első helyen FalleN áll, 502,834.76 $-ral, ez közel 139 millió forintnak felel meg.

Mögötte jön NBK, akinek a CS:GO-ból némileg kevesebb bevétele volt, ellenben összességében (CS:S múltjának köszönhetően) jobban keresett picit, mint a brazil irányító. Az egész SK ott van a toplista tetején, illetve a dán játékosok is láthatóan jól profitálnak a játékból. Az Astralison kívül még a Virtus Pro is ott van a legtöbb pénzt összenyerők között, míg GeT_RiGhT és a NiP csupán a 23. hely környékén szerepelnek, annak ellenére, hogy az egyik legkedveltebb csapat.

Forrás: e-Sports Earnings

A teljes listát itt találjátok

 

  • Jó-jó, na de hol van Deadfox?

Az egyetlen magyar profi játékos is egész sokat szakított már ennyi idő alatt. Deadfox nem ült a babérjain, hanem összeszedett 29,627.32 $-t, azaz több mint 8,2 millió forintot, jelenleg pedig a 187. helyen áll. Ehhez nagyban hozzájárul még a korábbi Major-ön való szereplése, hiszen a matricákból is jókora pénz hullik a játékosok ölébe a részvételért járó díjazás mellett.

Ez még csak a kezdet, hiszen nemrég hosszabbították meg a szerződését a HellRaisers-nél.

Szerződést hosszabbított a HellRaisers!

Bár ezek a számok egészen szépek, semmi esetre sem szabad elfelejteni, hogy ez az érdekes statisztika kizárólag a versenyek díjazását veszi figyelembe, 2012 márciusától egészen napjainkig. Természetesen mivel rengeteg a bizalmas információ, így sosem lesz senkinek birtokában egy olyan átfogó lista, ami összegezné a szponzorpénzeket, az alapfizetést (ami a Virtus Pro esetében közel 25000USD játékosonként), a matrica-díjakat és mindent, ami az esporthoz köthető. Nem kevés pénz. Sőt.

Forrás

A szerzőről

Related posts