Nyertes meccs esetén is bukhatod a rangod!

Nyertes meccs esetén is bukhatod a rangod!

Kiderült, hogy nem csupán döntetlen meccs során lehet rangot lépni, hanem akár nyert meccs esetén is elbukhatod azt.

A játék ELO rendszere (ami valójában egy erősen módosított glycko 2) finoman szólva is elég érdekes. Ahogyan az köztudott, jelenleg senki sem tudja pontosan, hogy mi alapján számolja a rendszer az ELO pontokat a Valve-on kívül. Különböző pletykák mindig előkerülnek, de ezeket érdemes fenntartásokkal kezelni.

 

 

 

 

Visszatérve a címben említett szituációra, eddig még nem igazán találkoztunk olyan esettel, hogy a játék annak ellenére “büntet“, hogy nyertél.
Úgy tűnik, ezúttal ennek is eljött az ideje, hősünket ugyanis egy győztes meccs után érte a kellemetlen meglepetés, miután visszakerült a főmenübe és rápillantott rangjára.

Azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy folyamatosan alakítanak, változtatnak a rendszeren és ez a legújabb “fejlesztés”, amit élvezhetnek a játékosok. Sosem lehet tudni manapság…

 


Update:

Gyanús az eset, ugye? Valami hiányzik, ez egyszerűen nem tűnik túl valószínűnek. A történet természetesen nem feltétlenül teljes, az igazság képlete ennek megfelelően pedig jóval bonyolultabb is lehet. A megoldás bár nem bizonyított, de az is lehetséges, hogy hatásvadász hősünk az ezt megelőző játék korai szakaszában ki lett rúgva, ő elkezdte az új meccsét, miközben előző csapata veszített, így ő is megkapta a megérdemelt lefokozást még az új, éppen folyamatban lévő mérkőzése közben. Az új meccs során nem tudott annyi pontot összeszedni, amennyivel visszaérhetett volna az eredeti rangra, így a végeredmény egy szomorú felvétel és egy gyanakvással teli CS:GO közösség.

 

Az is alternatív magyarázatként jelent meg, hogy a hosszabb inaktivitásból eredő ELO pontcsökkenés pont a meccs kezdete után lépett életbe, ugyanis hősünk saját bevallása szerint az elmúlt két hónap során összesen maximum 4-5 alkalommal indította el a játékot.

Több kommentelő is jelezte mint Youtubeon illetve Redditen, hogy volt már szerencséjük hasonló esethez, azonban pár mérkőzés után mindig sikerült visszakerülniük az eredeti állapotba. Elmondásuk alapján mintha a rangok az utóbbi időkben némileg lassabban (?) frissülnének be a kelleténél, az ehhez hasonló nyert meccses buktákat pedig minden esetben több elveszített meccs előzte meg azt. Nehéz megfejteni, hogy mi a pontos igazság, ez pedig további kitűnő táptalajt biztosít az összeesküvés elméleteket előszeretettel gyártó, lelkes CS:GO rajongóknak.

A szerzőről

Related posts