Miért van ennyi csaló mostanában?

Miért van ennyi csaló mostanában?

Az utóbbi időkben sajnos nagyon elszaporodtak a csalók az MM rendszerében, ennek jártam utána.

A szokásosnál jóval több csalóval lehet találkozni és nem értettem ennek az okát, úgyhogy úgy döntöttem alaposan utánajárok, hogy miért kapunk minden második meccsen valami pofátlan csalót, aki még csak nem is rejtegeti azt hogy csal. Ezen kívül pedig volt a bug nemrég, aminek segítségével amint letették a bombát, az egyből robbant. Aki ezzel is élt az egyáltalán nem rejtegette azt, hogy csaló, de ezt azóta szerencsére idő közben javította a Valve.

Legutóbbi ban-ok listája

 

 

A vac-ban.com oldalán gyanúsan kevés embert bannoltak az utóbbi időkben, egyáltalán nem lehett ban hullámokról hallani az utóbbi időkben, ezért először úgy döntöttem hogy amíg ez nem változik addig nem is fogok játszani az MM-el, ez azért volt hiba mivel sajnos csak egy hibáról van szó, ami a Steam API miatt áll fenn. Ez az oldal a Steam API segítségével nyeri ki az információt hogy hány ember kapott Overwatch illetve VAC bant, nos ez egy ideje elhasalt (a gambling botrány óta nagyjából).
Ezért utána néztem a dolgoknak az internet legsötétebb részein, a cheat oldalakon. Mivel nem gondolnám hogy hirtelen az embereknek lett több pénze és mindenki beruházott volna a fizetős csalásokra, ezért az ingyenesek háza táján néztem szét.

Az első ami szembe jött velem az pedig sokkal durvább volt mint amire számítottam.

 

A népszerű

Az egyik legnépszerűbb ingyenes csalás nem egy szimpla fapados WH-val rendelkezik, hanem fullos funkciókkal, aimlock, silent aim, triggerbot, bunnyhop, esp, tehát minden ami nagyjából megkeserítheti az életünk.

Tehát konkrétan ha valaki okosan csinálja és nem kapcsol be mindent, csak radarhackkel játszik – ami nagyban megkönnyíti a tájékozódást – vagy esetleg ha nem lő valami jól, de beállítja a silent aimot amit gombra aktiválva az életben nem tudjuk meg, hogy csak jó a spray controllja vagy csaló az illető.

 


Ja és a legjobbat még nem is mondtam, emlékeztek még a nagy nyári banhullámra, amikor anno mindenki feljebb lépett 4-5 rangot instant? Na akkor kapták el ezt a cheatet utoljára, ugyanis még az ingyenes felhasználók is frissítéseket kapnak, tehát még csak fel sem kell fáradniuk utánanézni, mert a kliensük updatel.

Ismét kihangsúlyoznám hogy egy ingyenes cheatről beszélünk, és egyszer kapta el a Valve, amikor ott van minden a szemük előtt.

A cheateket két részre lehet bontani, a rage és a legitre. Ha nem értetted miért megy fel valaki egy tét nélküli casual meccsre pörgőaimozni, akkor most elárulom, azért mert szinte semmi esélye hogy elkapja a VAC, az Overwatchba pedig csak akkor kerülhetnek be, ha MM-en jelentik őket.
Így gyakorlatilag nulla a lebukás esélye, cserébe elronthatod mindenki játékát, teljesen kockázatok nélkül, hiszen reportolhatnak úgysem ér semmit.

További cheatek

Ezen a cheaten kívül pedig számos undetected cheat áll rendelkezésre a csalók számára, mint a fentebbi kép is mutatja.

Oké, akkor elmegyek Faceitezni, az úgyis ingyenes.

 

 

Sajnos a Faceiten is csak egy fokkal jobb a helyzet, ugyanis az ingyenes cheatek is már Faceit proofok. Ez azt jelenti hogy a csalóknak egy kattintás és nem fogja a Faceit sem leleplezni a csalásukat.
Egyedül az ESEA az aminek jelenleg nehezebb kijátszani a rendszerét, sajnos ez sem lehetetlen, de itt van jelenleg a legkevesebb csaló.

Instant robbanós bomba hack

 

 


Erről nagyjából annyit kell tudni, hogy laggoltatta a klienst és ezt kihasználva hamis adatot küldött a szervernek, ami úgy érzékelte, hogy letelt az adott idő így egyből felrobbant a bomba. Erről még a bug megtalálója is tudta, hogy nem lesz hosszú életű, konkrétan még a forráskódot is megosztotta amit kihasznált, még azt is megírta hogy valószínűleg a pénteki patchbe javítják, javították is, de az a pár nap elég volt hogy a srác híres legyen és felkavarja a vizet.

 

Van még remény

A jelenlegi legnagyobb félelmük a csalóknak tehát nem a VAC, hanem az Overwatch. De nincs minden veszve, hiszen készül a Valve öntanuló cheatdetektora, ami a VAC mellett lesz élesítve, remélem minél hamarabb megérkezik.

Jelenleg még az Overwatchból nyerik ki az adatokat a Valvenál és ezek alapján tökéletesítik a rendszert.
A pletykák szerint ez sem fog első kézből ban-olni, csak Overwatchba teszi majd be a gyanúsabb eseteket és egy idő után, ha kellően precíz csak akkor fognak vele automatikusan ban-olni és ekkor kerülhet beépítésre a VAC mellé.

Ami még érdekes, hogy ha ez így fog lezajlani akkor a Valve kommunikációjából kiindulva egyszer csak élesítik mindenféle jelzés nélkül és eljön a Kánaán.

A szerzőről

Related posts