Mi is történt az ECS Season 3 Finals csoportmérkőzésein?

Mi is történt az ECS Season 3 Finals csoportmérkőzésein?

A Cloud9 meglepetésszerűen, míg az SK elég simán jutott ki a csoportból az első nap, második nap után pedig a FaZe és az Astralis készülhetett erre a mai napra.

A Csoport:

A pénteki napot a FaZe-OpTic meccs nyitotta, ahol nem történt meglepetés, FaZe könnyedén vette az akadályt. Ezután jött, a várva várt meccs, egy SK-G2 összecsapás, ami szerintem a vártnál simábbra sikeredett, ugyanis a SK elég könnyedén gázolt át a franciákon. A mérkőzés embere nálam TACO, aki 25 fraget jegyzett, és 1,64-es HLTV mutatót hozott össze.

 

Végül jöhetett is az A Csoport győzteseinek meccse, de itt sem jelentett nagy kihívást a FaZe az SK-nak, a brazilok egy sima 2-0-val végeztek, így a nap hátralevő részében ők már már pihenhetnek is és várhatták a mai napon kezdődő play-off-ot. Szerintem nem történt annyira nagy meglepetés a pénteki napon, kicsit talán elszomorító, hogy se a G2, se a FaZe nem tudta megszorongatni a brazilokat.

A felsőági döntőben az MVP szerény véleményem szerint fer, aki a maga 26 killjével, és 1,75-ös HLTV ratingjével a nap egyik legszebb eredményét mutatta be.

 

Jött a szombati nap, ahol először a G2-nak kellett vennie az akadályt, az OpTic ellen játszottak az életben maradásért, egy elég sima 2-0-val mentek is tovább az alsóági döntőbe, ahol a FaZe várt rájuk. Nagy elkeseredésemre (és szerintem még sok más rajongóéra is), egy elég sima 2-0-val a FaZe elintézte őket, ezzel a FaZe jutott be az elődöntőbe, ahol a Cloud9 vár rájuk, és a mai napon lesz ez az elődöntő. A BO3 legjobbjának NiKo bizonyult, aki a két mapon összesen 46 killt szedett össze, és mellérakott egy 1,36-os HLTV mutatót is.

B Csoport:

Amennyire nem volt meglepetésszerű az A Csoport, talán annyira lett meglepetésszerű a B. A nyitómérkőzés, egy fnatic-Cloud9 összecsapás volt, ahol a shroud és Stewie2k fanok legnagyobb örömére, az amerikai gárda felül tudott kerekedni a svédeken.

A másik mérkőzésen, az Astralis habár kicsit nehézkesen is, de le tudta gyűrni a Liquid csapatát és jöhetett a C9-Astralis csoportdöntő. Meg is történt  a csoda, az észak-amerikaiak hosszabbítás után ugyan, de megverték a dánokat, akiknek ezzel a mai napon még játszaniuk kell a továbbjutásért.

Egy embert mindenképp ki szeretnék emelni, ő pedig nem más mint autimatic, aki mind a két mapon topfragger volt, az első mapon 1,34-es, a második mapon 1,59-es HLTV mutatót hozott össze, azt hiszem erre mondják azt, hogy jár a taps.

Aztán jöttek a további meglepetések a szombati napon, a kiesés elől menekülő Liquid-fnatic mérkőzésen, szerintem sokak meglepetésére a Liquid jutott tovább, pedig papíron mindenképp ők voltak az erősebbek.

Ott volt például a 3. map, ami Inferno volt, itt a fnatic 16-6-ra kapott ki, úgy hogy mérkőzés előtt 80%-os WinRate-je volt a csapatnak ezen a pályán. Hát eléggé  bealudtak a srácok az biztos, ezzel mehetnek vissza Svédországba, és nem lesz esélyük visszavágni a braziloknak. A mérkőzés legjobbja EliGE, a maga 1,41-es HLTV mutatójával, míg a topfragger Twistzz 67 fraggel.

Így hát jöhetett az utolsó meccs, az Astralis-Liquid, ahol a dánok voltak az esélyesek egyértelműen, egy kicsit megszenvedve bár, de 2-1-es arányban legyűrték az amerikai együttest és ezzel mentek tovább. A mai napon az SK ellen fognak játszani. A mérkőzés legjobbja device, az 1,25-ös HLTV mutatójával, míg topfragger EliGE a maga 60 kill-jével.

Mai napon lesz a két elődöntő és a döntő is, utóbbi előreláthatólag este 9-től fog következni, a mai meccsekhez mindenkinek jó szórakozást kívánok, és aki esetleg lemaradt volna az előző 2 napon, ők ezekkel a highlightokkal gyorsan behozhatják a lemaradást!

A szerzőről

Related posts