Logitech G Pro – kifejezetten az esport szerelmeseinek

Logitech G Pro – kifejezetten az esport szerelmeseinek

Ebben a tesztünkben a Logitech egyik legjobb kapható, kifejezetten kompetitív és esport játékosoknak szánt egerét, a Pro Gaming Mouse (G Pro)-t vettük górcső alá.

Az alapfogalmak, rövidítések magyarázatai itt megtalálhatóak.
Termékinfó

A Logitech a G PRO személyében egy kifejezetten kicsi, kompakt, könnyű egeret készített. Kizárólag a profi játékosok igényeire szabták, hiszen az e-sportban nagyon nem mindegy, hogy milyen egeret használunk.

Csomagolás

A termék egy egyszerű, kék és fekete színben pompázó kisméretű dobozban érkezett. A többi Logitech egérhez hasonlóan csak magát az egeret és a garanciapapírt tartalmazta. A kábel a rágcsálót tartalmazó műanyag tálca köré és nem kisméretűre összekötve volt, ami kifejezetten tetszett, mert a dobozból rögtön kivéve egy hajlásoktól mentes egyenes kábelt kapunk.

Külső

A egér a G100s-től örökölt, jól megszokott szimmetrikus formához hasonlítható, ami a matt fekete borítású, jó minőségű műanyagból készült, és egy igazán ízléses összképet mutat. Több órás használat után sem csúszik vagy ragad az ember tenyeréhez. A szimmetrikus kialakítás bár nem ergonomikus, mint a G403 esetében, de a tervezés során nagy hangsúlyt fektettek a kényelemre.

Méreteit tekintve egy 116.6 mm magas, 62.15 mm széles és 38.2 mm mély egérről beszélhetünk, ami fingertip és claw fogásra kiváló, palm gripre csak a kis tenyérrel rendelkező felhasználóknak lesz kényelmes.

Súlyát tekintve mindössze 83 gramm.

Kapcsolók, görgő, kábel és a talpak

A fő egérgombok alatt Omron D2FC-F-7N típusú kapcsolók találhatóak (a kategóriában mondhatjuk a “mainstream” kínai Omron) 20 millió klikkelési élettartammal, az oldalsó gombok pedig Kailh gyártmányúak. A görgő szintén Kailh típusú mechanikus enkódert kapott, érzésre nagyon jó, a fokozatok jól elkülönülnek. Kattintását tekintve viszont a két főgombhoz képest kicsit keményre, “nehézkesre” sikerült, ide a gyártó már kocka alakú Panasonic kapcsolót választott.

A Logitech új, fémrugós feszítőrendszerének köszönhetően a kattintások könnyűek, precízek és a visszajelzésük kiváló. Ezt a fejlesztést a gyártó több új termékében is alkalmazza.

A görgő mögött továbbá megtalálhatjuk a DPI állító kapcsolót, amivel gyorsan válthatunk az előre beállított értékek között. Ennek a pozíciója szinte zavartalan, használat közben észrevétlen.

A kattintás hangra egy kicsit talán hangosabb a régi Logitech egerekhez képest, de egyáltalán nem zavaró, gyors és jól érezhető, a nyomáspont megfelelő.

A csatlakozó aranyozott, a kábel harisnyázott, de egy kicsit talán túl merev. A talpaktól sajnos sokat nem kell várni, egyszerű műanyag. Ezeket komolyabb felhasználás mellett célszerű cserélni valami jobb minőségű (pl.: Hyperglide vagy Corepad Skatez), teflonból készült papucsokra.

Szoftver


 

Az egeret a gyártó oldaláról letölthető Gaming Software segítségével szabhatjuk testre. Indítás után a főképernyő fogad, ahol kiválaszthatjuk, hogy a szoftver segítségével vagy az egér beépített memóriájában szeretnénk tárolni a különböző konfigurációkat. A képernyő közepén egy kép látható a csatlakoztatott egérről, az alsó részen pedig a különböző ikonok segítségével válthatunk a különböző beállítási opciók között.

Mutató beállításai

 

Alapértékek mellett négy, előre definiált érzékenységi szintet kapunk, ami mellé még további értékeket rendelhetünk. Az egér gombjainak a működése is teljes mértékben felülbírálható, bármit bárhova állíthatunk.

Világítási beállítások

A rágcsálóban található LED sor 16.8 millió színben képes pompázni, kétféleképpen (színciklus és lélegző módok), egyszínűen vagy igény esetén mértékben kikapcsolható ez a funkció. Az effekteken és a színeken kívül továbbá állítható a világítás fényereje és gyakorisága. A felsorolt tulajdonságok mellett helyet kapott két beállítási lehetőség, az egérpadunk típusának meghatározására.

Szenzor

A Logitech azon gyártók közé tartozik, akik költenek a fejlesztésekre, így nem egy teljesen jól megszokott érzékelőt kapjuk.  Az egér lelkét egy PixArt PWM3366 szenzor képezi, ez a piacon kapható legjobbak közé tartozik.

Tökéletes, az egér lehető legjobb érzékelőt kapta meg, azt hiszem senkit sem lep meg, hogy nem sikerült kiakasztanom, akármekkorát rántottam rajta.

 

Az érzékenységet 200-tól egészen 12000 dpi értékig állíthatjuk 50-es léptékekben (ezt célszerű 400 és 3200 között használni). A polling rate-et 125, 250, 500 vagy 1000 Hz értékeken használhatjuk, mindegyik beállításon gond nélkül, stabilan üzemel az egér.

A LOD igen alacsony, kevesebb mint 1 CD. Sem smoothing, sem angel snapping nincs. Következzen pár teszteredmény:

A paint teszten látható, hogy jitter a beállított értékeken nem volt észlelhető. Használat során semmiféle rendellenességet nem tapasztaltam. A szenzor mindvégig tökéletesen követte a mozgást – kiakaszthatatlan, amit a következő grafikonok ábrázolnak:

Logitech G Pro – kifejezetten az esport szerelmeseinek Reviewed by on .
4.7

Összegzés

Anyaghasználat 10
Szenzor 10
Gombok 9
Ár/érték 8.5
9.4 Ajánlott
A kábelen és a görgő gombján kívül minden tekintetben egy pompás eszközről beszélhetünk. A taplai alapvetően jók, de hosszabb távon egy jobb minőségű teflon bevonat ajánlott. A Logitech Gaming Software pedig egy kiváló alkalmazás aminek a segítségével teljes mértékben testre szabhatjuk az egerünket. Az árát tekintve egy kicsit borsos, 25.599 forintért vásárolhatjuk meg (ingyenes szállítással) A Logitech egy kiváló terméket alkotott. A összeszerelési minősége remek, a forma kényelmes a felület pedig kellemes tapintású, nem fogunk csalódni, ha a G Pro-t választjuk.

Specifikáció

Szenzor PMW3366
Méret 116 x 62 x 38 mm
Méret típusa Kicsi
Súly 83 g
Választható DPI felbontás 100 – 12000
Polling rate 125 – 1000 Hz
Dizájn Szimmetrikus

Ezúton is köszönet jár a Logitech számára, hogy biztosítottak egy példányt a teszthez!

A szerzőről

Related posts