A limitált kiadású Zowie – EC2-A White teszt

A limitált kiadású Zowie – EC2-A White teszt

Magyarországon elsőként teszteltük a Zowie új egerét, a limitált kiadású Zowie EC2-A fehér verzióját, amiből csupán 100 darab érkezett hazánkba. A Zowie rendkívül népszerű a pro gamerek körében, nem hiába, hiszen kiváló szenzorral bírnak kivétel nélkül, ezen felül pedig rendkívül egyszerű, könnyen kezelhető egerekről beszélhetünk. Nem mentek el a tipikus gamer vonalba, helyette egy új utat próbált találni magának a gyártó, ami az egyszerűségben és a jó alapanyagokban rejlik.

 

Doboz

A dizájnja abszolút minimalista, elegáns. Tényleg semmi csicsa, nincs szénné promózva semmilyen funkciója, amely sokkal minőségibb hatást kelt. Illetve mellékeltek a Zowie logó mellé extra szett egértalpakat, illetve Zowie matricát.

 

Külső

Egy teljesen letisztult, ergonomikus külsejű egérrel van dolgunk. A fehér egér manapság eléggé ritka, szóval azon kívül hogy jól néz ki, még egyedi is. Helyet kapott egy LED is, amely a görgőt világítja meg különböző színekben, attól függően, hogy épp melyik DPI beállítást használjuk. Apró hiba csupán, hogy este pár helyen átvilágítja a led a burkolatot, amire odafigyelhettek volna.

Az anyaghasználata egyértelműen prémium, még ha a felülete fényes is, az ujjlenyomatot nem gyűjti.

Én személy szerint jobban preferálom a matt egereket, azonban semmi probléma nem volt ebből gyakorlatilag, nem vált csúszóssá a felülete több óra komoly igénybevétel (CSGO) mellett sem, ám izzadósabb kezűeknek nem ajánlanám. A burkolat nagyon egyben van, semmi lötyögés, egyéb zajt nem tapasztaltam A talpai kellően szélesek és jól csúsznak, a használt teflon pedig kiváló minőségű, véleményem szerint a piacon lévő legjobb.

 

Nem mellékes, hogy aki szereti a fehér termékeket, azok asztalán jól fog mutatni a többi hasonló eszköz mellett.

Gombok

A főgombok alatt a szokásos Huano kapcsolók kaptak helyet, amelyek nyomáspontja némileg nehezebb, mint a kínai Omron-os társaiké. Ez sem igazán jelent problémát, ugyanis az EC2-A a formája miatt teljesen rendben van, jó nyomásponttal rendelkezik. Az oldalsó gombjai feketék, ami nagyon jól áll neki, viszont picit magasan vannak, emiatt nem feltétlenül a legkényelmesebb, ha ezen van a push-to-talk. Ami számomra szintén fura, az maga a görgő. Viszonylag hangos a többi gamer egérhez képest, viszont a fokozatai jól elkülöníthetőek, így abból biztosan nem lesz probléma, hogy akaratlanul túlgörgetsz.

 

 

Kábel

Itt is eltér a gyártó a trendtől. Nem szövetkábelt használ, hanem egy rendkívül rugalmas, klasszikus gumi borításút, melynek hossza 2 méter, az USB port előtt pedig egy kábelbe épített zajszűrővel látták el. Ahol az egérpadhoz ér, ott minimális a súrlódása, nem ad ki kellemetlen hangokat, mint szövetkábeles vetélytársai. Egyedül ami nehézséget okozott az az, hogy mivel rendkívül rugalmas a kábel, mouse bungee nélkül kicsit nehezebb fixálni, ezért szerintem mindenképp megéri egy ilyen eszközbe fektetnünk.

 

Szenzor

Iszonyú pontos, konkrétan a kiakaszthatatlan kategória, ami nem csoda, hiszen a PMW3310 dolgozik benne. Ez habár nem egy mai fejlesztés, mégis kitűnően megállja a helyét, egyetlen esetben sem sikerült kiakasztani, minden mozgást megfelelően lekövetett.

Nyers a kurzor feeling. Látszik, hogy egyáltalán nem nyúl bele szoftveresen az egér. A LOD alacsony, nagyjából 1 CD magasságig érzékel a szenzor, ami pont ideális. Színes felületen is tökéletesen érzékelt, szóval nem probléma, ha színes egérpadon használnánk. A DPI 4 fokozatban állítható ( 400 / 800 / 1600 / 3200 ), a polling rate pedig alapból 1000 Hz-en üzemel, viszont ezt átállíthatjuk 500/125 Hz-re.

 

A MouseTester grafikonokon is látszik, hogy semmiféle anomália nem lépett fel a tesztelés során, a mozgást mindvégig tökéletesen követte le a szenzor. A Perfect Control Speed-et nem tudtam elérni.

Specifikációk

Szenzor PMW3310
Méret 120 x 40 x 64 mm
Méret típusa Közepes
Súly 93g
Választható DPI felbontás 400 / 800 / 1600 / 3200
Polling rate 125 / 500 / 1000 Hz
Dizájn Ergonomikus
Plug and Play (nem szükséges driver)

 

A limitált kiadású Zowie – EC2-A White teszt Reviewed by on .
4.5

Összegzés

Anyaghasználat 9.3
Szenzor 9.5
Gombok 8.7
Ár/érték 8.5
9 Ajánlott
Az EC2-A 21 990 Ft-ért lehet hazavinni, ami egy limitált egérhez képest nem kiemelkedően magas. Azoknak akik a plug&play típusú, rendkívül egyszerű és letisztult egereket szeretik, kiváló választás. Viszont az izzadós kézzel rendelkezőknek nem ajánlanám, ennek ellenére az anyaghasználata kiváló, a fényes felület ellenére is. A fogása kényelmes, népszerű a játékosok körében. A szenzor pedig a jól ismert 3310, amivel nem lesz problémánk komolyabb fps esetén sem.

 

Az Zowie EC2-A White by BenQ egerét köszönjük a hivatalos hazai forgalmazójának, a Pixelnek!

 

 

A szerzőről

Related posts