Lesújtott a Valve a Linuxos csalókra

Lesújtott a Valve a Linuxos csalókra

Immár a Linuxot használó csalókat sincsenek biztonságban, a Valve fellépett végre a csalók ellen.

Lesújtott a BAN hullám a legnagyobb linuxos csalás és annak variánsainak a használóira. Sajnos Linuxon a Steam kliens semmilyen védelemmel nincsen felvértezve (nincsen VAC) a hackerek ellen, de remélhetőleg ennek most vége. Egyelőre a VAC bevezetéséről viszont nincsen információ, de valamilyen változtatás orvosolhattak a fejlesztők ami szerencsére meghozta a várt hatást.

A csalások a felhasználói közül többen is jelezték, hogy a Valve a Steam fiókjukat tiltotta vagy “untrusted” állapotba állította, akár visszamenőleg is. Továbbá az is olvasható, hogy a szoftvert újonnan használó játékosok szinte azonnal (szerencsére – a szerk.) kitiltásban részesülnek.

Elkezdődött a spekuláció a Reddit felhasználói között, hogy egy új szerver oldali frissítésnek, vagy a bejelentett új csalást detektáló algoritmusnak köszönhető a büntetések kiosztása.

 

 

 

 

A VAC-BAN.com grafikonján jól látszik, hogy az elmúlt időszak legtöbb felhasználóját érintő kitiltási hullám történt a napokban. A kép készítésekor 5078 fiók lett kitiltva, 4017 $ összértékű raktár mellett.

 

Forrás

A szerzőről

Related posts