KODIAK egérpadok tesztje

KODIAK egérpadok tesztje

Leteszteltük a CSGO-sok között népszerű KODIAK padot.

A nagyobbikból (450 x 400 x 4 mm) csak kék, a kisebbikből (350 x 250 x 3 mm) kék és piros verzió is kapható.
A padokat az alábbi négy egérrel teszteltem:
Zowie ZA13 (PMW3310)
Roccat Savu (A3090)
Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 (MLT04)
Logitech MX300 (A2020)

Méretek

A nagyobbik pad 45 cm széles, 40 cm hosszú és 4 mm-es vastagsággal rendelkezik. Mondhatni szabványméret.

A kisebbik 35 centi széles és 25 centi hosszú, és 3 mm vastag, tehát egy milliméterrel vékonyabb a nagyobb testvérénél. A dizájn ugyanaz, csak a szín más.

Felület

Az egerek szépen, egyenletesen siklanak, a felületen nincsenek huplik, buckák. Az anyag egyenletes, mindenhol ugyanolyan a glide, a festett és a festetlen részeken egyaránt.
A pad abszolút nem csúszkált el a helyéről használat közben köszönhetően az alján lévő gumírozásnak.

A varrott szélben néha akadhatnak kisebb kiálló részek, de ez pl. a Glorious XL egérpadomnál is ugyanígy jelen van. A használatot természetesen abszolút nem befolyásolja.
A sebességét valahova a Glorious padok köré tudnám besorolni, kicsivel gyorsabb, mint egy SteelSeries QcK.

A felület kellemes tapintású, a bőrömet nem irritálta egyáltalán (finomabb, sűrűbb szövésű, mint pl. egy Razer Goliathus vagy egy SteelSeries QcK, de nem olyan selymes, mint egy Cougar Speed. A 45 centis egérpad 4 mm-es vastagsága részemről tökéletes (a jelenlegi 2.5 mm vastag padomhoz képest nagyon jó, sokkal jobban párnázza a csuklót), de ez már egy teljességgel egyedi preferencia.

Én az egyszerűséget kedvelem, így jobban szeretem a teljesen egyszínű, fekete perifériákat. Gyakorlati hátránya azonban ebben az esetben abszolút nincs a színesnek, a modernebb, minőségi szenzorokat (amikhez jó firmware és MCU társul) ez abszolút nem érdekli.

Játékoknál abszolút semmiféle anomáliát nem tapasztaltam, a szenzor mindvégig tökéletesen követte le a mozgást az MX300-at leszámítva. Utóbbi ugyanis a fehér részeknél hanyatt vágódott. Nem hinném, hogy ez túl sok embernek érvágás lenne, révén egy 15 éves (de a mai napig remekül működő) rágcsálóról van szó. A lenti grafikonokhoz beraktam egy képet ahol ez a jelenség produkálódik.

MouseTester grafikonok

Íme néhány MouseTester grafikon. Három rántást végeztem az egerekkel jobb-bal-jobb irányban, ezt jeleníti meg a program egy koordinátarendszerben. Az y tengelyen a sebességet, az x-en pedig az időt láthatjuk. Jól látszik, ahogy az MX300 szenzora az egérpad fehér részein teljesen megőrül, míg a többi egér tökéletesen követ azokon is.

Zowie ZA13 | 800 DPI | 1000 Hz
Roccat Savu | 800 DPI | 1000 Hz
Microsoft IME 3.0 | 400 DPI | 1000 Hz
Logitech MX300 | 400 DPI | 1000 Hz
Logitech MX300 | 400 DPI | 1000 Hz | malfunction
KODIAK egérpadok tesztje Reviewed by on .
4.55

Összegzés

Felület minősége 100%
Szenzorkompatibilitás 95%
Tisztítás egyszerűsége 85%
Ár/érték 85%
91%
Egy szó mint száz, én ajánlottnak mondanám a KODIAK-féle egérpadokat. Minőségre simán hozza azt a szintet amit a nagy gyártók termékei. A nagyobbikat 6900, a kisebbiket 4600 stabil Magyar Királyi Korona ellenében tudjátok megvásárolni. De ha Forintban fizettek, az se baj. Itt tudjátok beszerezni őket.

Ezúttal is köszönet KODIAK-nak a padokért, Sn0w-nak a lehetőségért, és dobragab-nak a MouseTester javításért/fejlesztéséért!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebookon és ne maradj le semmiről!

A szerzőről

Related posts

1 komment

  1. Pingback: Roccat Kone Pure Owl-Eye (2017) - mindent lát • CSGO Hungary

Comments are closed.