Jön az Európai Minor – Ismertetés és esélylatolgatás

Jön az Európai Minor – Ismertetés és esélylatolgatás

Már csak 3 hely kiadó a PGL Major zárt kvalijára.

8 csapat, 3 továbbjutó, röviden és tömören. A mostani Minor sajátossága, hogy 3 csapat jut tovább a 2 helyett, mivel az Envyus elveszítette a zárt kvali helyét, ugyanis az úgynevezett “three-man-core” szabálynak nem tudtak eleget tenni. Nem maradt a tavalyi Major résztvevő csapatból minimum 3 ember együtt, csak kettő-kettő (SIXER-Happy és Scream-Rpk), de ez nem tántorította el őket, most ott vannak a Minoron, és az első számú favoritok.

Indulók:

Forrás: HLTV.org

A csoport:

Egyértelmű esélyese a csoportnak az Envyus, nagy meglepetés lenne, ha nem ők jutnának ki a csoportból egy sima 2-0-val. Második továbbjutó helyre a Kinguin-BIG párosból fog kikerülni valamelyik. Én a Kinguin mellett tenném le a voksom, az utóbbi időben egyre stabilabb és biztató játékot láthatunk tőlünk. Erről számolt be egyik nap SZPERO is, hangsúlyozta, hogy Hyper egyensúlyt hozott a csapatba. Érdekesség, hogy a fnatic Academy a tornán nem játszhat ilyen néven, ugyanis a fnatic már szerepel a Major-ön, emiatt a Ballistix banner alatt ülnek majd le a billentyűzet elé. ( 1 szervezet csak 1 csapatot delegálhat a Major-ön.)

Player to Watch: MICHU, a mindössze 20 éves lengyel tehetség az egyik ok, amiért a Kinguin-nak nagy esélye van kijutni a csoportból. Remekül játszik, érdemes lesz több figyelmet szentelni neki csütörtöktől

 

B csoport:

Egy sokkal kiegyensúlyozottabb csoport, PENTA-LDLC-dignitas 3-as közül bármelyik megnyerheti a csoportot, de az iGame-esek is okozhatnak meglepetést. Papíron digni a favorit a fox-jkaem-RUBINO hármas miatt, második helyre pedig a PENTA-t mondanám, LDLC-t nem érzem a pillanatnyi formája alapján elég erősnek arra, hogy innen kijussanak.

Player to Watch: HS, az észt játékos a PENTA csapatát erősíti, az utóbbi 3 hónapban 1,09-es HLTV ratinget hozott össze, rengetegszer topfragger, mindenkép megér egy-két pillantást

 

A Minor csütörtökön rajtol, csütörtök-péntek lesznek a csoportmeccsek, szombat-vasárnap pedig a kieséses szakasz. Az első mérkőzés az Envyus vs. Ballistix lesz 9 órakor, majd ezután körülbelül egy órával a Kinguin vs. BIG mérkőzés.

A szerzőről

Related posts