Interjú KaHuval, az ICL37 győztes need more DM-ből

Interjú KaHuval, az ICL37 győztes need more DM-ből

A csapatot már az ICL37 során is nagy érdeklődés övezte, ezért megkerestem őt, hogy meséljen a versenyről, a csapatáról és a további céljaikról.

 

HarlekiN: Szia KaHu, légy szíves, mutatkozz be az olvasóknak.
KaHu: Huba vagyok, 23 éves, Dombóváron születtem, de az elmúlt pár évet Pesten töltöttem, ahol gazdálkodás és menedzsmentet tanulok a BGE-PSZK-n. Szóval Pesten vagyok albérletben, de kéthetente hétvégére még haza szoktam járni.

 

HarlekiN: A CSGO-t mikor és miért kezdted el?
KaHu: 2003-ban találkoztam először cs-vel. Először egy dombóvári netkávézóban az 1.5-ös verzióval.

Ekkor 9 éves voltam és bátyáimmal jártam el oda, mivel nem volt még gépünk otthon.

Majd 2003 Karácsonyára kaptunk egy gépet, és 2004 tavaszától már internet is volt otthon. Azóta kisebb-nagyobb kihagyásokkal játszom valamelyik verzióját a játéknak.
HarlekiN: E-sport eredmények?
KaHu: 1.5 és 1.6-ban semmilyen komolyabb eredményem nem volt, néhány hazai netes ligán játszottam csak. GO-ban is csak a mostanit nevezném komolyabb eredménynek, a megelőző két ICL-en nem értem el sokat.
HarlekiN: Más játékokkal nem játszottál esetleg komolyabban?
KaHu: Komolyabban nem, évek óta DOTA-zok, de azt csak fun szinten. Még a 2010-es évek elején kezdtem el, mert nem volt értelmes egerem CS-zni.
HarlekiN: A CSGO-n kívül milyen hobbijaid vannak még?
KaHu: Floorballoztam nagyon sokat még főiskola előtt, de a térdem tropára ment, két műtét után már nem igazán tudok rendesen sportolni. Amúgy az olvasás még az egyik kedvenc hobbim, fantasy és scifi regények, például nagy kedvenc a Trónok harca, Star wars, Brent Weeks és Joe Abercrombie könyvei.

 

Forrás: ICL Challenge Facebook

HarlekiN: A csapatodról mesélj egy kicsit, kérlek.
KaHu: Tavaly ősszel úgy voltam, hogy mindenképp le szeretnék menni a tavaszi ICL-re. Ezért az egyik barátommal elkezdtünk egy csapatot csinálni. A csapat mellett volt egy 8-10 fős baráti csoport, aki egy TS-re járt játszani. Lett egy alap ötösünk, de kiderült, hogy ezzel a felállással nem tudunk lanra menni, mert egy-két ember nem ér rá egyéb okok miatt.

Ezért olyan február környékén beszéltem Tigenével, aki akkor akart csinálni egy mixet a tavaszi lanra.

A felállás KTerron, Szarvas és Tigene volt. Én mondtam, hogy szívesen beszállnék. Rá pár napra mach0 is mondta, hogy lenne kedve lanozni kevés felkészüléssel. Aztán kb. így ki is alakult a csapatunk.
HarlekiN: Szóval egy hármas maghoz csatlakoztál kb. februárban, de korábban is játszottál már velük? Ők mióta voltak együtt?
KaHu: Persze, tavaly őszétől folyamatosan játszottunk, FaceIt-et, MM-et, ESL kupákat, de nem voltunk rendes csapat. Tigene és mach0 évek óta együtt játszanak és Tigene által ismerem Szarvast és Terront is. Abban a 8-10 fős baráti csapatban mindannyian benne voltunk.

Balról jobbra: Tigene, SzarvasMarha, KaHu, KTerron, mach0 Forrás: ICL Challenge Facebook

 

HarlekiN: Ilyen kemény két hónapos felkészülés után hogyan vágtatok neki az ICL-nek? Milyen célt tűztetek ki magatoknak?

KaHu: Hát a többiekről nem igazán tudok nyilatkozni, de én egyáltalán nem gondoltam, hogy lant fogok nyerni.

Bizonyítani szerettem volna, hogy lanon is képes vagyok jó játékra és egy top5-6ban reménykedtem a lan előtt.

 

 

 

HarlekiN: Ki az irányítótok?
KaHu: Tigene volt a vezérünk.

 

HarlekiN: Ő mennyire aprólékosan irányít? Mikromenedzsment vagy inkább egy-két call?
KaHu: Inkább a második.

 

HarlekiN: Ebből a posztból azt a következtetést vontam le, hogy ismert, de talán kevésbé elismert játékosa voltál a közösségnek:

 

HarlekiN: Mit tudtak rólad a csapaton kívüli emberek az ICL előtt?
KaHu: Sajnos elég sokan netcsalóztak, meg az előző két lanom nem volt túl sikeres, ezért is akartam bizonyítani a mostani lanon, de nem igazán veszem fel az ilyet.

 

HarlekiN: A csapattársaidnak is hasonló hírneve volt?
KaHu: Mach0 és Tigene voltak egyszer harmadikok az egyik ICL-en, meg a Lenovo kupára is lejutottak, a Pixeltől kaptak ki Pécsen, de a mat1-s kizárás miatt mentek a budapestire is. Szarvas a novemberi ICL-en volt top5-6 Tigenével, nekem meg Terronnak nem volt semmi komolyabb offline eredményünk.

 

HarlekiN: Akkor fordítsuk meg a kérdést: ti mit tudtatok az ellenfeleitekről? PCW-ket játszottatok ellenük, vagy inkább külföldieket kerestetek a korábban említett FaceIt és hasonlók mellett?
KaHu: Nem igazán játszottunk magyarok ellen, külföldi pracc csoportokból hívtunk ellent, de csak heti két napon játszottunk együtt.

 

HarlekiN: Milyen figyelmet szenteltetek a leendő ellenfeleknek? Meccsek megnézésére vagy hasonlóra gondolok.
KaHu: Egy-két csapatnak néztük a demoit.

Forrás: ICL Challenge Facebook

 

HarlekiN: Mi a véleményed az ICL-ről?
KaHu: Nem tökéletes, de én mindegyik lanomat élveztem eddig, mikor ott voltam. Mondjuk a közvetítést visszanézve… hát az nem volt túl jó.

 

HarlekiN: Ha jól emlékszem, akkor nem láthattunk titeket nuke-on játszani.
KaHu: Nem, de mi sosem banoltuk a nuke-ot, a magyarok nem szeretnek azon játszani.

 

HarlekiN: Akkor ti mit lőttetek ki?
KaHu: Mirage vagy cache, mivel ez a két legalapabb map, tehát mindenki tud rajtuk játszani. Legtöbbször a mirage-t banoltuk.

 

HarlekiN: Nos, a csoportkörben ez jól működött, a Corvini elleni meccset leszámítva, akiktől 16-5-re kaptatok ki cbble-n. Miért volt ilyen nagy arányú a különbség szerinted?
KaHu: Beszari módon játszottunk, nem mertük a saját játékunkat játszani. Volt egy kisebb kiégés is a meccs után, de tudtuk, hogy ennél jobban tudunk játszani.

 

HarlekiN: Egy ilyen “kiégős” meccs után mit éreztetek, amikor megint velük kellett szembenéznetek?
KaHu: Vissza akartunk vágni, de az első map nem jött össze.

 

HarlekiN: Ott kimaradt a cbble, helyette inferno, train és overpass volt. A train volt a ti picketek?
KaHu: Igen, mert azt éreztük a legerősebb mapunknak.

 

HarlekiN: A cbble-t nem banoltátok?
KaHu: Nem, azt ők banolták.

 

HarlekiN: Az inferno miért nem jött össze?
KaHu: Nem figyeltünk egymásra rendesen, behívott körnél se azt csináltuk, amit kellett volna, de a második map előtt gyorsan átbeszéltük a hibákat, meg lenyugodtunk.

 

HarlekiN: Második map, 16-13 train-en, a saját picketeken, így papíron nem tűnik a legsimább győzelemnek.

need more DM VS. Corvini második map eredménytábla

KaHu: A T oldalt 8-7-re hozta Corvini, de aztán T-ben a támadásainkkal nem sokat tudtak kezdeni, végig kevés volt pénzük. Mondjuk kellett az a nyert forcekör.

 

HarlekiN: Az overpass bejött a Corvini és az Obscure ellen is, továbbra is a traint érzitek a legerősebb mapotoknak?
KaHu: Így lan után… NEM. Mindkét overpasson megállíthatatlanok voltunk

 

HarlekiN: Utána Addict és Stop tábla, mit tudsz felidézni erről a két meccsről?
KaHu: Az Addictot egy nagyon jó csapatnak tartottuk, napi szinten sok órát együtt gyakorolnak és lanon is meggyőzőek voltak, de valahogy ellenünk semmi nem jött össze nekik, azt hiszem kábelen 14-1-gyel fordultunk. Olyan 7 óra fele végeztünk ezzel a meccsel és utána jó pár órát kellett várnunk a felsőági döntőre.
KaHu: Hát a Stop tábla elleni meccs… be lehetett volna fejezni 2-0-ra. Vezettünk 14-8ra cachen, utána hét kört buktunk egyhuzamban. 15-14re már ők mentek, de hosszabbításban sikerült megnyerni. Utána a train még nagyobb choke volt, 15-5 vagy 15-6-ról nem tudtuk befejezni, hosszabbításban el is buktuk a mapot. Ez olyan éjjel 1 óra körül volt és utána mentünk az utolsó mapra, cbble-re. Azt szerencsére le tudtuk hozni simábban, de 15-8-nál azért kikértük a pause-t, mert azt ott be kellett fejezni.

 

HarlekiN: Ezzel el is értünk a döntőig… Mit éreztetek a meccs során?
KaHu: Az első mapot Szarvas és Terron lehozta, CT-ben minden lehető kör behúztak és így könnyed győzelmet szereztük overpasson.

Utána a cache-t és a cbble-t el szeretném felejteni.

Egyszerűen CT-ben nagyon elrontottuk. Cache-n minden körben B-re jöttek, cbblen meg minden körben A-ra. Tigene és én védtük ezeket a rakókat, és valahogy nem jött össze semmi.

 

HarlekiN: Megpróbáltak megtörni kettőtöket vagy az overpass után nem akartak Szarvasba és Terronba belekötni?
KaHu: Cache-re volt egy nagyon erős B körük smoke-okkal és molókkal. Nem tudtuk védeni és későn akartunk embert cserélni. Cbble-n meg az egész rossz volt, azt meccset egyáltalán nem érezte a csapat. Utána jött a mindent eldöntő inferno, a késkört buktuk, tehát kezdhettünk T-ben. 8-2re elment az Obscure. Szerencsére a csapat képes volt egy 8-7-es comeback-re.

 

HarlekiN: Tigenevel párban védtek, vagy maponként változó?
KaHu: Maponként változó. Infernon B-t terronnal védtem.

 

HarlekiN: És hova támadott az Obscure? Ott is egy lerakó volt?
KaHu: Nem, de infernon mindkét lerakón összejött védés. Tigenenek voltak nagyon fontos fragei A-n, az acem B-n, de csapatszinten is nagyon jók voltunk azon mapon a CT oldalon, 16-11 lett a vége.

Forrás: ICL Challenge Facebook

 

HarlekiN: A versenyről szeretnél bármi egyebet elmondani?
KaHu: Szerintem nem, nagyon élveztem.

 

HarlekiN: A verseny lezártával kielemeztétek a meccseket, vagy hagytátok nyugodni, mivel nyertétek a rendezvényt?
KaHu: Semmi ilyet nem csináltunk.

Az elmúlt két napban csak mosolygok, full jó kedvem van.

Csak a twitch közvetítéseket néztem vissza.

 

HarlekiN: Esetleg valami a jövőről, röviden? Maradtok együtt, komolyabban fogtok foglalkozni a játékkal, kaptatok ajánlatokat?

KaHu: Org-ok kerestek minket

Sok embert meglepett a győzelmünk. Valószínüleg együtt maradunk és megnézzük, hogy mit lehet kihozni belőlünk.

 

HarlekiN: Hol lehet titeket látni a közeljövőben?
KaHu: Majd csak júliustól lesz szerintem komolyabb dolog, addig szeretnék szerezni egy diplomát és a többieknek is vizsgaidőszak van. Így nem tudom, hol fogunk szerepelni.

 

HarlekiN: Mindenki egyetemista?
KaHu: Kivétel szarvas, ő még kiddo.

 

HarlekiN: Rendben, köszönöm a válaszokat, további szép napot!

Ki legyen a következő interjúalany? Írd meg Facebookon!

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebookon és ne maradj le semmiről!

A szerzőről

Related posts