Indul az Intel Grand Slam – ESL LAN sorozat

Indul az Intel Grand Slam – ESL LAN sorozat

Az ESL egy 1 millió dolláros fődíjú versenysorozatot jelentett be.

Nyáron jönnek a nagyobbnál nagyobb versenyek, lesz egy Major is, és hogy a fókuszban ne csak a Major legyen, az ESL a DreamHack-kel közösen bejelentette az Intel Grand Slam nevű sorozatát.  Maga a sorozat 10 darab ESL és DreamHack által rendezett LAN-t foglal magában, melyeknek külön-külön is 200 ezer dollár, vagy afeletti az összdíjazása, de ezen felül amelyik csapat először bezsebel négy darab győzelmet, már guríthatja is haza a talicskán a fent említett fődíjat.

Sokakban felmerülhet, hogy vajon miért is lépte meg ezt az ESL? Az előző években egy dolog volt biztos, mégpedig a nyár közepén esedékes ESL Köln Major, idén viszont a “Major” szervezés jogát a PGL kapta meg. Szintén régen rendezett már Majort a DreamHack is, az utolsó a 2015-ös év végi DH Kolozsvár volt, azóta semmi nem volt a házuk táján. Így hát egyértelmű, hogy próbálnak újra célkeresztbe kerülni, minél több nézőt magukhoz csábítani.

Forrás: HLTV.org

Jelenleg 3 LAN-t nyilvánítottak a sorozat versenyei közé:

-ESL Köln, Július 7-től 9-ig

-DH Masters Malmö, Augusztus 30-től Szeptember 3-ig

-ESL New York, Szeptember 16-től 17-ig

Érdekesség továbbá, hogy két győztese is lehet a sorozatnak, bár erre az esély nagyon csekély. Gyakorlatilag az utolsó tíz ESL/DH rendezvény számít, és amint egy csapat eléri a 4 győzelmet, a következő tornán mindenki tiszta lapokkal kezdi előről az egészet.

Én kíváncsian várom a fejleményeket, az biztos, hogy komoly izgalmak lesznek a sorozat versenyein, mely biztosan Kölnben fog rajtolni.

 

A szerzőről

Related posts