HyperX FURY S Pro Gaming – Control és Speed pad egyben!

HyperX FURY S Pro Gaming – Control és Speed pad egyben!

A HyperX teljes periféria szettel támadta le a piacot, az egérpad tekintetében pedig érdekes a helyzet, ugyanis egybemosta a Speed és Control variánsokat a gyártó.

Termékinfó

Vásárlás

Ilyennel eddig még nem igazán találkoztunk, minden gyártó vagy Speed vagy Control paddal próbálkozik, ugyanis teljesen más célra van a kettő, de miért nem vegyítették még a kettőt? Ez egy jó kérdés, a HyperX húzott egy váratlant és megtette, nézzük, hogy mi sült ki belőle!

Doboz

A szokásos kiszerelés, SK Gaming és Echo Fox logók díszítik a dobozát. Ha boltban néznénk és becsomagolt állapota alapján kellene dönteni, akkor is megnézhetjük az anyagát, ugyanis az oldalán van egy betekintő nyílás. Belülről pedig pirosan pompázik, nyilván egyszer fogjuk látni ezt életünkben, de attól még hangulatos.

Felület

Rendkívül kellemes az anyaghasználata, több óra után sem kényelmetlen a használata a csuklónk számára – pedig én nagyon allergiás vagyok ezekre. Érzetre a speed padokhoz áll közelebb. Ha jobban megnézzük, azért látszik, hogy nem épp a hagyományos speed paddal van dolgunk. A felülete nem teljesen sima, kicsit érdesebb, de nem annyira mint egy tipikus control padé, tényleg nagyon nehéz eldönteni, hogy melyikhez áll közelebb. Leginkább azt mondanám, hogy a Zowie G-SR és a TF-X közé sorolható, ám az SR-hez áll közelebb.

A pad majdnem teljes felülete fekete színű, kivételt ez alól a jobb alsó sarokban lévő HyperX logó képez, ami hál’ Istennek nem emelkedik ki a padból, így bátran mozgathatjuk rajta az egerünket, a magassága pedig 4 mm, így már a vastagabb padok közé tartozik. Minden szenzorral nagyszerűen működik, legyen az olcsó, vagy drága, a fekete felületen nem fog semelyik egér érzékelője elhasalni.

Játék közben nem volt semmiféle fennakadás, ami nagyon tetszett, hogy az egeret nagyon könnyű a padon megmozdítani, a felületét már gyorsnak mondanám, ám ha meg akartam állítani az egeret, akkor nem tapasztaltam semmiféle ellenkezést a pad részéről, tehát nem csúsztam tovább semmilyen esetben. Sikerült 5 m/s feletti gyorsaságot is elérni, erre azért kevés low sense játékosnak van szüksége, ám a pad nem fog az utunkba állni, ha ilyen gyorsaságra van szükségünk.

 A következő méretben kaphatóak:

SM 290mm x 240mm
M 360mm x 300mm
L 450mm x 400mm
XL 900mm x 420mm

 

A méretbeli különbségeket pedig az alábbi kép illusztrálja:

Az M-es már elegendő lehet sokak számára, ám ha biztosan nem akarjuk, hogy elfogyjon az egérpad, akkor mindenképp megéri az L-es verziót választani. Nincs is annál rosszabb, amikor lecsúszunk a padról egy face-elés közben és emiatt bukjuk a kört. Jó hír, hogy az XL-es variáns ugyan olyan magas, mint az L-es társa – ez sajnos nem minden gyártónál van így – , így bátran választhatják azok, akik a billentyűzet alá  is keresnek padot, a pad magasságával egészen biztosan nem lesz gondunk az XL esetében sem!

Tisztítás

A felület lévén fekete színű, így szenved a fekete padok betegségében, avagy hamarabb koszolódik, mint a mintázattal rendelkező társai. Ez a Fury S esetében is így van, szóval néha napján kell foglalkozni a felületével, szerencsére ez rendkívül egyszerű. Mindössze egy nedves törlőkendőre lesz szükségünk, 3-4 percre a száradáshoz és a pad olyan lesz mint újkorában. Arra vigyázzunk, hogy semmi esetre ne kezdjük el zsebkendővel, vagy bármi mással siettetni a szárítást, várjuk ki türelemmel azt a pár percet!

Alsó rész

Gumis felülettel rendelkezik, amelyek sűrűn, kör mintázatban helyezkednek el egymás mellett. A legvadabb olcsó fényes felületű IKEA-s asztalon sem csúszott meg egyetlen milliméter erejéig sem. Ezzel egész biztosan nem lesz probléma a jövőben.

A széle pedig varrott, abból pedig a legjobbak között van, amivel idáig találkoztam. Rendkívül igényes munka.

HyperX FURY S Pro Gaming – Control és Speed pad egyben! Reviewed by on .
4.9

Értékelés

Felület minősége 10
Szenzorkompatibilitás 10
Ár/érték 9.5
9.8 Különösen ajánlott
Egy rendkívül minőségi padot rakott le az asztalra a HyperX. Úgy tűnik bejött nekik a speed és control keverése, ha hasonlítani kellene valamihez, akkor a Zowie G-SR és TF-X padokhoz hasonlítanám, ám a G-SR-hez áll közelebb, jóval kedvezőbben, 7000 Ft alatt hozzá lehet jutni, de minőségben simán hozza ugyan azt, amit a Zowie. A játék során éreztem a pad előnyét, ugyanis rendkívül könnyű megmozdítani rajta az egeret, ám ha meg kell állítani az egeret, abból sincs probléma. Kellően nagy, sosem csúsztam le róla, a vastagsága is ideális, minőségi varrott szél. Ez az egyik legjobb pad, amivel valaha találkoztam.

A HyperX Fury S egérpadját köszönjük a HyperX-nek, illetve a HyperX és a Kingston hazai kommunikációs ügynökségének, a Morpho-nak !

A szerzőről

Related posts