Hyperx Cloud vs Qpad QH-90

Hyperx Cloud vs Qpad QH-90

Amit nem tudtál a Cloud ill. a QH-90-ről idáig.

Manapság a legnépszerűbb fejhallgatók között van mind a Hyperx Cloud I/II. illetve a Qpad QH-90 is, nem hiába hiszen ezek az első olyan fejhallgatók a gamer piacon amik Hi-Fi minőséget nyújtanak.
Amit tudni kell róluk hogy stereok, tehát 2 hangszóróval rendelkeznek. A Cloud II esetében az 5.1/7.1 csak szoftveres, ezektől jobb óvakodni ha a jó minőségnél szeretnénk maradni.

Pasha és a QH-90

Miért ilyen népszerűek ezek a fejhallgatók, tényleg olyan jók?

Zártak, tehát a külső zajok nem hallatszódnak be, illetve ki sem, így nyugodtan használhatjátok bárhol őket.

A zárt fejhallgatók hátránya hogy a nyitott társaiknál szűkösebb térrel rendelkeznek, viszont a Cloud/Qpad esetében nagy térhez van szerencsénk, ezért is szeretik oly sokan a profik között is.

Hangra pedig nagyon jók, konkrétan hozzák a többszörösét érő 80-100 ezres fejesek szintjét és itt most nem a Beats by Dr. Dre és hasonló gagyi fejhallgatókra gondolok, hanem az igényes minőségi cuccokra. Így azért is terjedt gyorsan, mert 20 ezer környékén kimagasló az ár/érték aránya.

Mi a különbség a Hyperx Cloud és a Qpad QH-90 között?

Semmi, ugyan az a két fejhallgató alapja, csupán egy mikrofont aggattak rá mindkét cég műhelyében, raktak rá saját dizájnt és nagyjából ennyiben ki is merül a két fejhallgató közötti különbség.

Akkor honnan van eredetileg a fejhallgatók alapja?

Egy kínai feltörekvő Hi-Fi gyártó, a Takstar műhelyéből, akik a Qpad-dal közösen fejlesztették ki ezt a fejhallgatót. A Takstarról azt kell tudni, hogy nagyon jó fejhallgatókat készítenek rendkívüli ár/érték mutatóval. A Pro 80 egyébként stúdió füles, azaz hosszú távú erős igénybevételre tervezték, munkaeszköznek, ennél fogva a hangkaraktere hosszan hallgatható, színezetlen. Ezt a fejhallgató pedig a Kingstonnak is megtetszett, így ők is beálltak a sorba és új dizájnt dobtak a fejhallgatóra. (először még Qpad felirattal érkeztek az első Cloud-ok)

 

 

Mi a különbség a Cloud I. és Cloud II. között?

A Cloud II mellé csomagoltak egy külső hangkártyát, ami felel a 5.1/7.1-ért.
Ha van valami jobb hangkártyád gyakorlatilag teljesen felesleges a második változat, főleg hogy egy nagyjából “kötelező” minőséget hoz magával, egy olcsó régebbi hangkártya is bőven lepipálja (pl. Audigy).

Cloud I. és tartozékai

Melyiket érdemes venni a Cloudot vagy a QH-90-et, vagy esetleg a Takstar Pro80-at?

Amelyiket a legolcsóbban be tudod szerezni. A Takstar Pro80-at már nem gyártják, a beszerzése pedig elég nehézkes (szinte lehetetlen) és amúgy sincs rajta mikrofon ami azért elég praktikus és jól szokott jönni, főleg hogy lecsatolható így ha utaznál mondjuk teljesen vállalható.

A Hyperx cégről tudjuk hogy nagyon jó a garanciális ügyintézése, egy blokkal gyakorlatilag igazolod hogy megvetted a terméket és ha van valami probléma az alkatrészekkel (külső hangkártya, párna stb.) újat küldenek. Ha pedig a Qpad tetszene, a Pixel garanciális ügyintézéséről azt kell tudni, hogy ha hibás a terméked ott a helyszínen azonnal cserélik, nem kell heteket várnod az új cuccodra.

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebookon és ne maradj le semmiről!

CSGO.hu Discord, csatlakozz!

A szerzőről

Related posts