Hogyan működik a svájci rendszer?

Hogyan működik a svájci rendszer?

A mostanság egyre népszerűbb svájci rendszer egyszerűen

Áttekintés

Mivel a CSGO versenyeken a közelmúltban bevezetett rendszer nagy népszerűségnek örvend és egyre gyakrabban láthatjuk viszont, például a StarLadder i-League StarSeries Season 3 során, így sokakat érdekelhet, hogyan is működik.

A svájci rendszert  CSGO-ban a csoportköröknél alkalmazzák, mivel biztosítja, hogy a rájátszásra érdemes csapatok ne essenek ki idő előtt.

A csapatok mindig olyan ellenfelet kapnak, akik ugyan úgy állnak, mint ők (nyert és vesztett meccsek száma). Jellemzően egy pályát játszanak egymás ellen (best of 1), bár ez nem kötelező érvényű.

Az első kör meccseit a szervezők gyakran egy kiemelt (meghívott csapatok) és egy gyengébb eredményekkel rendelkező (kvalifikációs tornák győztesei) csoportból sorsolt párokkal oldják meg. A második körtől kezdve a csapatokat az eredményeik alapján olyan ellenfelekkel sorsolják össze, akikkel még nem játszottak.

ESL ONE New York – 2016

Példa

Az első kör után tizenhat csapatot feltételezve lesz nyolc csapat 1-0 állással és nyolc csapat 0-1 állással.
A győztes csapatokból sorsolnak négy mérkőzést, a vesztesekből pedig további négyet. A második köz után lesz négy veretlen csapat (2-0), nyolc 1-1-es és négy kiesés szélén álló (0-2).
Ezekből a csoportokból a korábbi logika alapján sorsolják a további mérkőzéseket. Azok a csapatok, amelyek eljutnak három győzelemig, biztosítják a helyüket a rájátszásban, azok pedig, akik begyűjtik a harmadik vereséget, csomagolnak.

A rájátszásba nyolc csapat jut tovább, ahol például egyenes kieséssel (single elimination) vagy két vereséges kieséssel (double elimination) bonyolítják le a meccseket.

 

Svájci rendszer illusztráció


Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebookon és ne maradj le semmiről!

A szerzőről

Related posts

1 komment

  1. Pingback: Kiderült ki kivel játszik az ESL Köln-i kvalifikáción • CSGO Hungary

Comments are closed.