Glorious G-XL egérpad teszt

Glorious G-XL egérpad teszt

A legtöbb neves gamer cuccokat gyártó cég kihasználja a különféle esport játékok által generált márkahypeot, és a magyar pénztárca számára szinte megfizethetetlen összegekért kínálja a termékeit. Szerencsére azonban van néhány olyan gyártó, aki gondol az épeszű árazásra is.

Ide tartozik a Glorious PC Gaming Race nevezetű gyártó is (eltaláltad, Xbox kontrollereket például nem gyártanak).

Széles kínálatuk van egérpadokból, és mind a megfizethető kategóriába esik.

Én az XL verzióról fogok most néhány sort írni, ami az egyik legkisebb az elérhető variánsokból. Az összes Glorious által gyártott pad szövet, így hard és hibrid cuccuk egyelőre nincs, de a későbbiekben még akár az is előfordulhat, hogy kiadnak valami ilyesmit is. Az én példányom valamivel több, mint fél éves, tehát több tapasztalatot tudtam gyűjteni róla a cikk írása előtt. A mai napig ezt használnám, ha nem cseréltem volna le egy KODIAK-padra.

Csomagolás

Szerencsére amikor anno megérkezett a pad gyorsan lefotóztam a csomagolását. Ami már kevésbé szerencsés az az, hogy ezt a telefonommal tettem, ezért kicsit elmosódott (a többi kép friss – azóta elég sokat volt használatban, ami már látszik is rajta, mert azóta még nem mostam ki). Egyszerű áttetsző műanyag fóliába van tekerve, amiben benne van egy papír az egérpad specifikációival, tisztítási útmutatóval és természetesen a nagyszerű logóval. A hivatalos oldalon rendes kartondobozzal mutogatják, de valószínűleg csak amerikai régióban árulják azzal.

Felület

A G-XL kb. 457 x 406 x 2 mm-es méretekkel rendelkezik (± 0.5 mm). Ha puhább, a csuklót jobban támasztó padra vágyunk ugyanilyen méretben, akkor a G-HXL lehet a befutó, az ugyanis 5 mm vastag.
Semmi csicsa, egyszerű fekete szín, a jobb alsó sarokban egy pici logóval (ez sajnos rá van festve, és kiáll az anyagból). A szélek varrottak, így nem kell tartanunk a felső rész elválásától.

Az összes Glorious által gyártott pad ugyanazon felülettel bír, nincs különbség köztük. Ha be kéne sorolnom, akkor közepes sebességet kapna, ami egy jó kompromisszum a viszonylag könnyű siklás és az elegendő kontrollálhatóság között. A korábban tesztelt KODIAK-padhoz közelít a sebessége. Valakinek ez jön be, valakinek a lassabb, valakinek a gyorsabb, embere válogatja. Én személy szerint ennek a híve vagyok.

Az anyag viszonylag sima, jóval kellemesebb tapintású, mint mondjuk egy Razer Goliathus Control, de a SteelSeries QcK-nál is kényelmesebnek találta a csuklóm. A varrott szegélyben található néhol némi kiállás, kisebb hibák, de ezek a funkcionalitást abszolút nem befolyásolják.

Huplik, egyenetlenségek abszolút nem voltak az én példányomon, illetve szinte instant kisimult (a vastagabb verziók nehezebben simulnak ki értelemszerűen).

A hátulja természetesen csúszásgátló gumírozást kapott, ami mondjuk nem annyira gátolja a csúszást, de használat közben abszolút nem mozog el a helyéről (pedig én kihasználom szinte a tejes felületet egy-egy nagyobb rántásnál).

Élesben

Ez az egérpad egy Jolly Joker, ugyanis nem volt még olyan egerem, ami ne lett volna kompatibilis vele. Tudniillik nem minden szenzor szeret nem minden felületet. Van, ami simán az anyagtól bolondul meg (pl. Razer DeathAdder 3.5G + Zowie G-SR, Artisan Raiden XSoft + Logitech G402, régi Razer Abyssus + SS QcK, Ninox Aurora + Corepad C1, satöbbi). Ezen az összes egér, amivel eddig dolgom volt tökéletesen működött (igaz lézeres cuccokkal nem foglalkozom, de még nem hallottam róla külföldi fórumokon sem, hogy összeakadtak volna).

Semmiféle anomáliát nem tapasztaltam sem játékok, sem egyéb tevékenységek során, a lekövetés mindig pontos maradt. A felület nem lassult le észrevehetően több hónap elteltével sem, valamint a koszt sem gyűjti túlzottan, de én mindig tisztán tartom (nem fröcsögtetem rá a pacalt).

Egyébként mosógépben mosható 30 fokon, kímélő programmal, így nem kell bajlódnunk a kézi tisztítással.

Egyéb tisztítási metódusok a Prohardveres egérpad topik összefoglalójában találhatóak.

Beraktam azért két MouseTester grafikont, hátha valaki kételkedne.

Dream Machines DM1 Pro S @ 800 DPI / 1000 Hz
Logitech G403 @ 800 DPI / 1000 Hz

 

Glorious G-XL egérpad teszt Reviewed by on .
4.65

Összegzés

Felület minősége 95%
Szenzorkompatibilitás 100%
Tisztítás egyszerűsége 85%
Ár/érték 90%
93% Ajánlott

A teszteredmények, továbbá az elmúlt fél év tapasztalatai alapján én személy szerint ajánlott vételnek mondanám az összes jelenleg kapható Glorious egérpadot. Tartós, relatíve olcsó, széles kínálat van rengeteg méretből (inkább a nagyobb, extended variánsokra mennek rá). A PCX-nél érdemes nézelődni irántuk, ott találtam őket a legjobb áron (nem, ez nem egy fizetett hirdetés).

A szerzőről

Related posts