Érdekességek fer és az SK Gaming múltjából

Érdekességek fer és az SK Gaming múltjából

A hétvégén lezárult ECS Season 3 döntőjének legértékesebb játékosa lett fer, így most pár érdekességet olvashattok róla.

Mostanában dübörög az SK Gaming, rengeteg eredményük van, és úgy tele vannak tehetségekkel, hogy még az is előfordulhat, hogy egy fer kaliberű játékos is csak harmadhegedűs legyen. Persze nem volt ez mindig így, volt ő is a csapat sztárja, de a karrierje kezdete már olyan régen volt, hogy érdemes feleleveníteni. A Slingshot-on jelent meg egy cikk, melyben a következőt idézik tőle:

Amikor elkezdtem CS-zni, FalleN és a csapata voltak Brazília legjobbjai. Én mindig is a legjobbakat akartam legyőzni, ezért az lett a célom, hogy legyőzzem FalleN csapatát. Megpróbáltam tízszer és amikor végül legyőztem őket, akkor meghívtak [a csapatukba]. Nemet mondtam. Legyőztelek titeket és nyerni fogok megint. Azt mondták “Te most szórakozol velem?” Azt mondtam “nem, nem szórakozom veletek” és kiléptem a chatről. Amikor másodszor kínálták fel a lehetőséget, azt mondtam OK. – Fernando “fer” Alvarenga

De ezzel a csapattal sem volt egy könnyed sétahajókázás eljutni az első Major versenyükre, és onnan a világelső pozícióig.

KaBuM.TD a ClutchCon-on

A KaBuM.TD csapatával az MLG X Games Aspen versenyén megmutatták a világnak, hogy számolni kell velük, így meghívást nyertek az ESL One Katowice 2015 kvalifikációjára, ami egy hatalmas lehetőség volt – azonban el is kellett jutniuk oda. Már bejelentkeztek a ClutchCon-ra, ami február elsején éjszaka ért véget Denverben, a repülőjegyük pedig február harmadikára szólt. Az egyetlen busz, amely Aspen repterére vihette volna őket, nem ért volna oda időben, a járműbérlés pedig sokkal többe került volna, mint amit megengedhettek maguknak. Ott volt életük lehetősége egy karnyújtásnyira, de úgy tűnt, nem tudják elérni. Ezen a ponton fer úgy érezte, hogy minek törje magát, ha már elérte a brazil scene csúcsát, a nemzetközi porond viszont elérhetetlen marad.

Közölte a csapattársaival, hogy felhagy a játékkal, ha nem tudnak eljutni Katowice-ra.

Mit lehet ilyenkor tenni? Utolsó próbaként streamet indítottak adományok gyűjtésére és sikerült összeszedniük a szükséges összeget, többek között flusha nagylelkű adományának hála. Hogy mennyire más volt még a helyzet akkoriban, azt kiválóan mutatja egy reakció a tweet-jére, melyben közölte nagylelkűségét a publikummal.

Nagyjából így hangzik: remek dolog, de pazarlás. jobb csapatok és jobb dolgok is vannak, amire el lehetett volna költeni a pénzt.

Ezután érkezett a csapatba coldzera, mivel úgy érezték, hogy váltásra van szükségük a további fejlődéshez. Ma már mindenki tisztában van a képességeivel, azonban egy feltörekvő, relatíve ismeretlen játékost nem mindenki hagyna előtérbe kerülni maga helyett. fer számára viszont a csapat eredményessége fontosabb, ez is egy igazi bajnok mentalitását mutatja.

Emellett voltak problémák a fülével, nem csak a hallása károsodott jelentősen (a jobb füle 30%-os), de még egy műtétre szüksége volt, hogy eltávolítsanak egy daganatot. Ráadásul hogy csökkentsék az egyéb problémákat, az orrát is műteni kellett. Kevesen tudják, de egy gyerekkori orrtörés miatt csak az egyik orrlyukán tudott lélegezni. A csapat támogatta, és a hosszú kiesés idejére Gustavo “Shoowtime” Gonçalves állt be helyette. fer a felépülése során is a szokásos elszántságával vett részt a csapat életében, ahogy tudott, így gond nélkül visszatérhetett közéjük, bár az első versenyen, az ESL One New York 2016-on “csak” 3-4. helyezést értek el.

Forrás: SK Gaming

Az akkori felállással, bár befutottak és sokáig megállíthatatlannak tűntek, azonban végül ismét elérkezett a váltás ideje. Amikor fnx-től megváltak, sokan nehezen fogadták, rengeteg kritika érte a csapatot, azonban ezt is elég egyszerűen kezelte:

Nem kell szeretnetek, amit csinálunk. Nem kell támogatnotok. Nem kell örülnötök. Nem kell like-olnotok az oldalainkat. Csak tiszteljetek minket. Nem nyaralni vagyunk itt.

 

 

Post source : https://slingshotesports.com/2017/06/27/fer-sk-gaming-rise-superstar/

A szerzőről

Related posts