Érdekességek az ECS Season 3 döntőjéről

Érdekességek az ECS Season 3 döntőjéről

A Starladder oldalán látott világot egy gyűjtemény a hétvégén lezárt döntő érdekességeiből, ezekből olvashattok egy válogatást magyar nyelven.

Richard «shox» Papillon 100%-os KAST statisztikát hozott Overpass-on az OpTiC ellen, ami azt jelenti, hogy minden körben volt kill-je, assist-ja és túlélte a kört vagy trade-elték, vagyis az őt lelövő játékost meg tudták ölni cserébe.

A Liquid volt az első csapat 2017-ben, akik Overpass-on le tudták győzni az Astralis-t LAN-on. Legutóbb erre az ELEAGUE második évadjában volt példa, akkor az OpTic tudott feléjük kerekedni. Mindkét mérkőzésen Peter «stanislaw» Jarguz volt az ellenfél irányítója.

Az Astralis Overpass győzelmi sorozatát megszakították, de többre nem futotta Forrás: DreamHack

Az OpTic három lejátszott pályából hármat elvesztett, ezáltal 35000 dollárt keresett. Ennek fényében külön érdekes, hogy ők az előző szezon második helyezettjei

A Cloud9 az elért 3-4. helyezésért 65 ezer dollárral gazdagodott, ez az idei legnagyobb nyereményük.

A Cloud9-nak sikerült kijutnia a csoportból egy jelentős versenyen, legutóbb az EPL Seson 4-ben jött össze nekik, 237 nappal korábban.

A FaZe-nek ez a negyedik LAN-ja Nikola «NiKo» Kovač érkezése óta és mind a négy versenyen döntőbe jutottak.

Ha már stabilitás: az Astralis top4-be jutott a legutóbbi kilenc LAN-ján, ez az SK Gaming 2016-os teljesítményéhez mérhető.

Az előző szezonban még haza tudták vinni a kupát Forrás: StarLadder

A fnatic-ot idén már harmadszor ejtik ki amerikaiak: az IEM Katowice-n az Immortals, az EPL Season 5-ban az SK Gaming és most a Liquid.

A legutóbbi öt nagyobb LAN-on öt különböző amerikai csapatnak sikerült top4-be jutnia: OpTic – IEM Sydney, Misfits – DH Tours, Team Liquid – EPL S5 Finals, CLG – DH Summer és Cloud9 – ECS.

A Cloud9 a Liquid nyomába lépve 15:6-os vezetésből elvesztette a Mirage-t a FaZe ellen, ezzel megismételve minden idők legnagyobb choke-ját az elődöntőben.

A Nuke és a Cobblestone egyszer sem került elő az ECS döntő folyamán.

A Train, az Inferno és az Overpass voltak a legnépszerűbb pályák, mindhármat hat-hat alkalommal játszották.

A legértékesebb játékos Fernando «fer» Alvarenga lett, 1.31-es KDR-rel, őt követi Jonathan «EliGE» Jablonowski és Nikola «NiKo» Kovač 1.24-es és 1.23-as mutatókkal.

Az ECS S3 döntő statisztikái fer-ről Forrás: HLTV

A leggyengébb statisztikákat két OpTic játékos, Will «RUSH» Wierzba és James «hazed» Cobb hozta, 0.57 és 0.63-as KDR-rel.

A legtöbb 1vX szituációt Finn «karrigan» Andersen hozta le a csapatának, hat alkalommal sikerült kört nyernie. Őt Nicolai «device» Reedtz követi, aki ötször került ki győztesen.

Három Ace-t lőttek a döntő folyamán: Jesper «JW» Wecksell a Team Liquid ellen, Fabien «kioShiMa» Fiey a Cloud9-al szemben és Gabriel «FalleN» Toledo a FaZe rovására.

Az SK Gaming már a negyedik trófeáját viszi haza idén, a korábbiak: DreamHack Summer, IEM Sydney 2017 és cs_summit.

A mostani volt az SK Gaming négyes magjának 27. nemzetközi LAN-ja, amiből 22-szer top4-be jutottak és kilencszer győztek.

A FaZe idén még nem nyert BO3-t az SK ellen, az ECS mellett az ELEAGUE Major-ön és az IEM Sydney-n is kikaptak tőlük.

Az egy mapon lőtt legtöbb kill-ért holtverseny alakult ki Timothy «autimatic» Ta és Nikola «NiKo» Kovač között, 34 frag-gel.

A FaZe sokat köszönhet NiKo-nak Forrás: ESL

A FaZeOpTic meccsen nem vásároltak egyetlen UMP-t sem, helyette inkább az MP7-et preferálták.

Az OpTicG2 összecsapás volt a legrövidebb BO3, a G2 2:0-ra győzött, mindössze 11 kört engedve ellenfeleinek.

Az idei évben a fnatic csapata ugyanannyiszor és ugyanott jutott ki a csoportból, mint a CLG: a StarSeries S3 és DH Summer során sikerült továbbjutniuk.

 

Forrás

A szerzőről

Related posts