Elkezdődött: Megbüntettek egy cheat szolgáltatót

Elkezdődött: Megbüntettek egy cheat szolgáltatót

8,6 millió dollárra büntetett a bíróság egy Overwatch cheat szolgáltatót

A Blizzard tavaly nyáron nyújtott be keresetet a német Bossland ellen szerzői jog megsértése és más szabálysértések miatt. A cég 8,5 millió dollár feletti kártérítési igénnyel állt a bíróság elé, és most Kaliforniában nekik is ítéltek 8,6 milliónyi kártérítést, emellett hasonló döntések születtek az ügyben Németországban és az Egyesült Királyságban is. A Bossland megpróbálta az ügyet elutasíttatni a bírósággal, azonban a per során nem képviseltette magát, ezután került sor a döntésre.

A kaliforninai bíróság 42.818 rendbeli jogsértésért ítélt meg jóvátételt a Blizzardnak

A jóvátétel kifizetése mellett a 177.000 dolláros perköltség is őket terheli.

A weboldaluk még a döntés után is aktív volt, és továbbra is a következő szlogennel hirdették magukat: “Botting is not against any law” – ami körülbelül azt jelenti, hogy a csalásuk nem ütközik törvénybe.

Nos, erről ennyit.

A weblap nem érhető el például az Egyesül Királyság területéről, ahol a látogatót a következő üzenet fogadja:

On 16th March 2017, Bossland GmbH, and its directors Mr Zwetan Letschew and Mr Patrick Kirk admitted, in and for the purposes of proceedings before the High Court of England and Wales, that the sale of its software which it sells as Honorbuddy, Gatherbuddy, Demonbuddy, Hearthbuddy, Stormbuddy and Watchover Tyrant, to any person resident in the United Kingdom, constitutes an infringement of Blizzard’s intellectual property rights and an inducement to players of Blizzard’s games to breach their agreements with Blizzard. Accordingly, Bossland and its directors are no longer permitted to advertise or offer for sale such software to UK residents.

Ennek értelmében a Bossland és tulajdonosai nem hirdethetnek vagy árulhatnak jogsértő szoftvereket az Egyesült Királyság lakosainak.

Nos, ez is egy front a csalások ellen, azonban látható, hogy nem a leghatásosabb módszerről van szó. A kereset és az ítéletek közt eltelt fél év, vélhetően a kereset benyújtása előtt is hosszú időn át árulták a csalásaikat.

A Valve által korábban reddit-en megszellőztetett machine learning alapú anticheat a jövőben jobb megoldás lehet, azonban ezeknek a kódoknak a fejlesztése hosszú időt is igénybe vehet és nehéz megmondani, mikorra léphet olyen stádiumba, ahol már önállóan oszthatja a VACban-okat az arra érdemes lúzereknek. A jó hír azonban az, hogy ezek a munkák már legalább elindultak, és ha nem is lesz készen a közeljövőben, legalább számíthatunk fejlődésre.

The good news is that we’ve started this work. An early version of the system has already been deployed and is submitting cases to Overwatch. Since the results have been promising, we’re going to continue this work and expand the system over time.

 

A Valve Anti-Cheat leírása alapján az algoritmus egyelőre a gyanús jeleneteket az Overwatch rendszerébe küldi be, ahol továbbra is a játékosok döntik el, hogy csaló-e az illető. Az emberi visszajelzések alapján pedig lehet elemezni a mesterséges intelligencia hatékonyságát, tovább finomítva a folyamaton.

Ez a megközelítés, bár munkaigényes és még hosszú az út a Valve előtt, azonban gyorsabb eredményekre vezethet, mint az eddigi “követő” magatartás, ahol a csalások csak hosszabb idő után kerültek be a VAC adatbázisába.

 

Forrás: PCGamer

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebookon és ne maradj le semmiről!

A szerzőről

Related posts