Dream Machines DM1 Pro S teszt

Dream Machines DM1 Pro S teszt

Bejött a SteelSeries Sensei? Akkor most megkaphatod olcsóbban a továbbfejlesztett változatot!

Szimmetrikus, SS Sensei-hez hasonló kialakítás, kis súly, mindenféle csicsától való mentesség, top szenzor, bal oldalt két oldalgomb. Ezeket a követeléseket kántálta pár évig néhány elkötelezett gamer, akik a tökéletes egeret keresték. 2016-ban nem egy, hanem kettő feltörekvő, kisebb cég, a Nixeus és a Dream Machines is úgy döntött, hogy

akkor ezt most mi bizony meg fogjuk valósítani.

Nekem az utóbbi gyártótól való modell, a DM1 Pro S jutott tesztelésre. Van egy elődje, a DM1 Pro, de ennek volt néhány olyan defektje, amit az S jelzésű modell javítani ígért. Az egérhez nincs semmiféle driver, plug and play.
A cikkben szereplő fogalmak, rövidítések magyarázatait itt megtalálod szépen kifejtve.

Csomagolás

Egyszerű kis levehető fedelű, keményebb fajta doboz, rajta képekkel az egérről. Benne az egér, némi térkitöltő és egy extra szett talp, papírok. Nincs mit ragozni, ennyi.

Külső

Választhatunk matt és fényes felületkezelés közül a rendelésnél, én egy matt példányhoz jutottam hozzá. Az ujjlenyomatokat mindkettő bőszen gyűjti (a képeken is azért maszatos az egér). Száraz kézhez jobb a fényes véleményem szerint, nekem mostanában izzadósabb a tenyerem. A fogás nagyon kényelmes részemről, tényleg egy abszolút nem megosztó, egyszerű, szimmetrikus formájú egérről beszélünk.

Bátran állítom, hogy minden fogási módhoz megfelelő.

Nem csúszkál ki a kezemből, nagyobb rántások esetén is teljesen stabilan lehet fogni. Nekem az oldalsó gombok sincsenek útban, de ez kézmérettől és fogási módtól függően egyénenként változhat.
126 x 68 x 39 mm-es méretek jellemzik, szóval nem egy kimondottan kicsi patkány, sőt. Sajnos jelenleg nincs nálam túl sok összehasonlítási alap, de ebben a fórumtémában, illetve Zy a videóiban gyakran mutogatnak egymás mellett több, különböző méretű és formájú egeret.
A súlya rendkívül jó, 85 gramm körül van a kábel első pár centijével együtt mérve. Jóval könnyebnek hat, mint egy G403, vagy akár egy Kana. A súlyelosztás véleményem szerint teljesen egyenletes.
A görgő és az egér hátulján lévő logó a beállított DPI értéknek megfelelő színben, lassan pulzálva világítanak.

Gombok

A főgombok és a görgő alatt kínai, 20 millió kattintásos élettartamot hazudó Omron-ok vannak elvileg. Gyakorlatilag valószínűleg TTC van középen.
A főgombok nyomáspontja elég kemény, kicsit talán keményebbnek érzem, mint a Zowie ZA12 Huano-it.
A görgőgomb nyomáspontja átlagosnak mondható, elsőre kicsit keménynek tűnt, de aztán hamar hozzászoktam.
A görgő kicsit mozog oldalirányba, de ez alapjáraton nem fog kijönni, mert elég nagy erő kell az előidézéséhez. Az egeret megrázva nem zörög. A fokozatok közepesen különülnek el egymástól, egy fehér logós Zowie ZA-hoz képest kevésbé, de egy gyári WMO-hoz képest sokkal jobban. A görgetés kicsit dobozhangú – más kifejezés hirtelen nem jutott eszembe.
Az oldalgombok gagyi érzetű tactile switch-ek. Van némi holtjátékuk, de nem vészes.
A DPI-váltó gomb nagyon jó helyen van, a nyomáspontja kemény, nem kell attól tartani, hogy véletlenül lenyomjuk.
A button latency alacsony.

Szenzor

Pixart PMW3360 duruzsol a rágcsáló belsejében. Vagyis nem duruzsol szerencsére, csak teszi a dolgát szépen csendben. Ez a nyers adatok szerint a legjobb szenzor, ami jelenleg elérhető a piacon. Lényegében kiakaszthatatlan, valahol 7 m/s felett van a PCS.

Nagyon reszponzív, semmi accel, semmi angle snapping.

SRAV tesztvideó ezen a linken.
Nem is tudok mást írni róla, mint hogy tökéletes, érzetre hibátlanul van implementálva, 800 DPI-n semmiféle smoothing-ot nem tapasztaltam.
400, 800, 1600, 2400, 4800 és 12000 között változtathatjuk a DPI-t. A polling rate fixen 1000 Hz (1 ms), ennek változtatására csak USB hack-kel van lehetőség (de felesleges). Stabilan tartja ezt az értéket.
A LOD nagyon alacsony, 1 DVD-nél kisebb fekete szövetpadon.

Kábel

Eléggé merev, vastag, ráadásul harisnyázva is van, viszont a súlya korrekt. A színvilágával nem vagyok kibékülve, de ez már csak egyéni vélemény. Kapott törésgátló gumiharangot a burkolati csatlakozópontnál.
A hossza 1.8 m hosszú, az USB csatlakozó aranyozott. Gyárilag kis védőkupakkal érkezik.

Talpak

A talpakon van egy alig látható védőfólia, ezt el kell távolítani a használat előtt. Kifejezetten jól siklanak a gyári talpak. A SteelSeries Sensei-hez erősen hasonlít a kialakításuk.

Paint teszt, MouseTester grafikonok

Abszolút semmiféle anomáliát nem tapasztaltam, jitter az épeszű DPI-értékeken nincs.

   

Dream Machines DM1 Pro S teszt Reviewed by on .
4.4

Összegzés

Anyaghasználat 90%
Szenzor 100%
Gombok 75%
Ár/érték 85%
88%

49.99 USD (kb. 15 000 HUF) + szállítási díj ellenében lehet megvásárolni a gyártótól hivatalosan, akik 2 év garanciát vállalnak a termékre. Nem olcsó, ellenben a piaci felhozatalt figyelembe véve átlagosnak mondható az árazás. ÁFA és vámmentesen rendelhető, lévén Lengyelországból küldik.Bármiféle hiba esetén készséggel segítenek a Dream Machines ügyintézői, a levelekre hamar válaszolnak. Eddig semmiféle negatív tapasztalatot nem olvastam róluk.

Ha felmerül, hogy van egy hibás példány, akkor azt szinte kérdés nélkül kicserélik, vagy visszafizetik az árát.

A Nixeus Revel jobb választás lehet, mert kevesebb QC probléma volt velük, és az ára is kedvezőbb.

Pro:
+ Súly
+ Kialakítás, forma
+ Szenzor
+ Talpak

Kontra:
– Gombok keménysége
– QC nem a legjobb
– Kábel

Specifikációk

Méret: 126 x 68 x 39 mm
Súly: 85 g
Kábel hossza: 1.8 m
Felbontás: 400 – 12 000 DPI
Polling rate: 1000 Hz
Beépített memória: nincs, driverless
Világítás: DPI értéknek megfelelően
Csatlakozás: USB 2.0
Gombok száma: 6

A cikkben szereplő fogalmak, rövidítések magyarázatait itt megtalálod szépen kifejtve.

Tetszett a cikk? Akkor kövess minket Facebookon és ne maradj le semmiről!

A szerzőről

Related posts