Dream Machines DM Pad XL teszt

Dream Machines DM Pad XL teszt

Extended méretű egérpadot keresel olcsón? Itt a megoldás!

Termékinfó
Egérpados tudnivalók

Sokan keresnek extended egérpadot, azaz olyat, amire a billentyűzet is ráfér. Ennek lényegében esztétikai jelentősége van csak, valamint az, hogy a mechanikus billentyűzetek kicsit kevésbé kattognak az asztalon, ha le vannak tompítva alulról.
Sokfajta lehetőség van ilyeneket vásárolni, de egyvalamiben szinte mindegyik megbukik: a magasságban. Általában 330, 350 vagy 400 mm a magasságuk, ami nem mindenkinek elég. A Dream Machines elhozta a megoldást, és elnevezte DM Pad XL-nek. 800 x 450 x 3 mm-es méreteivel igencsak megnyerő volt számomra – az áráról nem is beszélve!

Csomagolás

No, az enyém kicsit megsínylette a szállítás fáradalmait, de azért a lényeg látszik. Jó nagy fekete kartondoboz, egy kicsi kivágással, ahol lehet tapizni az anyagot.

Felület

A felülete nagyon nagyon hasonlít a SteelSeries QcK-ra. Kicsit érdes hatása van, őszintén szólva nem olyan kellemes a tapintása, de használat közben hamar hozzá lehet szokni (mellesleg a gyártó szerint vízlepergető is). Egyenetlenségeket, kiálló szálakat abszolút nem véltem felfedezni. Nem simul ki azonnal, kell neki néhány nap, hogy tökéletesen rálapuljon az asztallapra. A 3 mm-es vastagság szerintem tökéletes, pont elegendően párnázza a csuklót.

Sebességét tekintve egy erős közepest adnék neki, talán egy kicsit a gyorsabb felé húz, de valószínűleg néhány hét használat után bekopik lassabbra. Kontrollálhatóságban nagyon ott van, az egér ott áll meg, ahol akarom, nem csúszik tovább, de nem is érződik lomhának ezen a felületen.

Nem mondom, lehetne úgy 1 méter hosszú a 80 centi helyett, és ráférne a billentyűzetem a teljes hosszában. Viszont ha valaki nem annyira alacsony egérérzékenységen játszik mint én, (és mondjuk valami TKL-t püföl), akkor nem lesz gondja.

A bevarrt szegély igencsak jó minőségű, és nem irritálta az alkaromat a használat közben, így ez egy szép nagy piros pontot érdemel.

A hátulsó rész gumírozva van, ezzel a csúszkálást megelőzve – egyszer sem mozdult el az asztalon az egérpad használat közben, így bátran állíthatom, hogy ez is el van találva.

Az egyedüli hátulütő talán az, hogy a DM logó kiemelkedik a felületből, bár nem hinném, hogy ekkora egérpad esetén ez különösebb problémát okozna – ha meg igen, akkor egy 180 fokos elfordítással meg lehet oldani.

Élesben

Az összes szenzor, amit próbáltam rajta teljesen jól teljesített. Abszolút semmi anomália nem lépett fel a használat során.

Állítólag a Logitech G102 szenzora (Mercury) válogatós tud lenni felületek terén, de nem okozott gondot neki a rántás tökéletes lekövetése.

Egy kicsit visszautaztam a múltba, és előkaptam az első generációs Razer DeathAdder 3G-t a szekrényből. Természetesen nem ütközött problémába a szenzora, ami már nem egy mai csirke (Avago S3668).

A tesztsort pedig a Ninox Venator zárta, a grafikon szerintem magáért beszél, noha a PMW3366 eddig egy egérpadomon sem finnyáskodott.

Dream Machines DM Pad XL teszt Reviewed by on .
4.9

Összegzés

Felület minősége 10
Szenzorkompatibilitás 10
Ár/érték 9.5
9.8 Ajánlott
Na, de mennyi is az annyi? A hivatalos oldalról nézve 49 PLN + szállítás. Ha a szállításra saccolunk egy 10 EUR-t, akkor még mindig nevetségesen olcsó, kb. 6500 HUF-ra jön ki a végösszeg. Sajnos jelenleg ki vannak fogyva a készletek, így nem fogom tudni megmondani, hogy pontosan hány pisztolyorrúért juthattok hozzá onnan, ellenben a maxgaming-ről 26 EUR-ra (kb. 8000 HUF) jön ki mindenestől. Ha ilyen paraméterekkel rendelkező egérpadot keresel, akkor ennyiért nagyon megéri, figyelembe véve a hasonló méretű padok árait. Nálam egy nagyon erős ajánlott értékeléssel végez.

Mellesleg van belőle 450 x 400 x 3 mm-es verzió is, ugyanezen technikai paraméterekkel, még olcsóbban.

Ezúton is köszönet jár a Dream Machines-nek, hogy biztosítottak egy egérpadot a teszthez!

A szerzőről

Related posts