Cougar Speed és Control 2 – Az igazán olcsó egérpadok élharcosai

Cougar Speed és Control 2 – Az igazán olcsó egérpadok élharcosai

Az egérpad az periféria, ahol a legtöbben spórolnak, ám a pénzükért minőséget szeretnének kapni. Na itt lép színre a Cougar.

Cougar Speed 2 Termékinfó | Hivatalos ár | Hazai ár

Cougar Control 2 Termékinfó| Hivatalos ár | Hazai ár

 

 

A Cougar leginkább a jó ár/értékű termékeiről ismert és ez nincs is másképp az egérpadok piacán sem. Már az elején lelövöm a poént, de az L-es padok is mindkét esetben 4 ezer forint alatt vannak! Gondolom ezek után egyből érdekes lesz mindenki számára, hogy mit is tudnak ennyiért.

Doboz

Semmi különös, téglalap alakú kemény kartondobozba érkeznek, mint szinte minden egérpad.

Felület

Mindkét pad 5 mm vastagságú, tehát már a vastag egérpadok közé sorolandóak.

Ráadásul varrott széllel rendelkeznek, ami időtállóbbá teszi őket, ha a varrás minőségi és itt szerencsére jó minőségű varrásról beszélünk.

A varrott szélnek cserébe egy nagy hátránya van, hogy nehezebben simul ki tőle az egérpad bizonyos esetekben. Ez azt jelenti, hogy a Speed 2 esetén elegendő volt pár óra, ám a Control 2 esetén teljesen más anyagról beszélünk, ez pedig korántsem olyan rugalmas így nem sikerült teljesen kiegyenesíteni a padot, ami elég nagy probléma, hiszen ki szeret “göröngyös” padon játszani? Szerintem senki..

Mindkét pad vízlepergető hatású, amit teszteltem és valóban szépen lefolyik róla a víz, nem szívja be az egészet az anyag. Mivel egyszerű fekete színű, így minden egér nyugodtan használható rajta, nem tapasztaltam semmilyen jobb szenzor esetén anomáliát. Az anyaga szerencsére alig gyűjti a koszt, takarítása pedig rendkívül egyszerű, nedves kendővel céleszerű végezni.

Speed 2

Mint a neve is súgja, ez a gyors padok között indul és rendkívül kellemes meglepetéssel tapasztaltuk, hogy sikerül felvenni a drágább társaival a versenyt. Habár egy egyszerű fekete felületű, csupán a sarkán van elrejtve egy Cougar embléma, ettől függetlenül nagyszerűen teszi a dolgát. Aki szereti a gyors padokat, annak egész biztosan nem lesz problémája a Speed 2-vel. A megállítóereje lehetne jobb, ugyanis egy rántás során nagyon gyorsra képes gyorsulni az egerünk, de ez már inkább a hibridebb padok kategóriája, itt az abszolút gyorsaságé a főszerep. Több egérrel próbáltam, különböző szenzorokkal és mindegyik tökéletesen lekövetett mindent.

Control 2

Én személy szerint a Control padokhoz picit jobban húzok, de ez nem az a pad, amit könnyen meg lehet szeretni. Ez pedig nem a pad felülete miatt van, hanem azért, mert alig lehet kiegyenesíteni. Ilyen huplikkal teli padon pedig nem sokan élveznék a játékot. Mondjuk a vasalás még megérhetne egy próbát. A felületével amúgy más probléma nem volt, könnyen kontrollálható rajta az egér, olyan közepes gyorsaságú padnak mondanám, de azért egy Razer vagy Zowie padhoz képest alulmarad, bár árban is a fele. A szenzorkompatibilitással itt is teljesen elégedettek lehetünk, semmiféle anomáliát nem tapasztaltam.

Méretek

Több méretben kapható, a legkisebb S-estől – ami szintén 5 mm vastag! – az XL-esig minden méretet lefed a Cougar palettája.
Én az L-es méretűt teszteltem, ami 450×400-as méretű, nagyjából ez már standardnak számít az L-es padok között, low sense gamingre bőven lég, nem csúsztam le semmilyen esetben a padokról.

SPEED 2-S 260x210x5mm
SPEED 2-M 320x270x5mm
SPEED 2-L 450x400x5mm
SPEED 2-XL  800x300x5mm

Alsó rész

Ez az a rész, ahol nem szabad elmennünk, ugyanis sokat számít az alja is az egérpadoknak. Hiszen lehetőleg minnél jobban rá kell tapadnia a padnak az asztalunkra, ez pedig attól függ, hogy milyen az alsó része a padunknak. Itt mindkét esetben jól tapadt, ezzel nem lesznek problémáink. Persze láttunk már teljesen az asztalra cuppanó padot is (Taito 2017, QcK+ Hyper Beast), de a feladatát ez is bőven ellátja. Érdekes, hogy a két pad aljának mintázata bár hasonló, de az anyaguk más. Itt a Speed 2 ismét egy hajszálnyival előrébb van a Control 2-től.

Összefoglaló

A Cougarnak sikerült ismét megtalálnia azt a közönséget, akik olcsón szeretnének jó minőségű egérpadot vásárolni. Azért ha hozzávesszü az árukat a padoknak, akkor elég sok minden felett szemet tudunk hunyni, de a Control 2 mellett így sem tudunk elmenni. Mindkét termék anyaghasználata, mérete és tisztíthatósága is jó, a kiváló ár/érték arány mellett. A Speed 2 teljes mértékben ajánlott pad, az alsó kategóriában nem találkoztam még hasonlóan jó vétellel, a Control 2 viszont vállalkozó szelleműeknek lehet érdekes, ugyanis a kiegyenesítése nem egyszerű feladat, ezért is kapott gyengébb pontszámot a tesztünkben.

Cougar Speed 2 értékelés

Cougar Speed és Control 2 – Az igazán olcsó egérpadok élharcosai Reviewed by on .
4.85

Cougar Speed 2

Felület minősége 9
Szenzorkompatibilitás 10
Ár/érték 10
9.7 Ajánlott
Ha nem néznénk rá az árára, simán azt hinnénk hogy egy 6-8 ezres paddal van dolgunk, valójában viszont 4 000 Ft alatt kínálják, több hazai boltban is megkapható ennyiért. Hihetetlen, hogy ilyen minőséget ennyiért kínálnak, az anyaghasználat, a szenzorkompatibilitás is dícséretes. A kiegyenesítése ennél sem a legjobb, ám pár óra elteltével kisimul és jól használható.Egyértelműen ajánlott darab, ennél olcsóbban még nem láttunk értelmes padot!

Cougar Control 2 értékelés

Köszönjük a COUGAR-nak, hogy biztosítottak egy példányt a teszteléshez!

A szerzőről

Related posts