Cougar PURI – LAN-ra hangolva

Cougar PURI – LAN-ra hangolva

Még nyár elején teszteltük a Cougar Attack X3 RGB prémium gamer billentyűzetét, ami különösen ajánlott plecsnit kapott, most nézzük meg mit tud a gyártó legújabb modellje, a Cougar PURI.

Doboz

A doboza kissé hajaz az AWP Asiimov skinre, a narancs, fekete és fehér színek dominálnak. A lecsatlakoztatható USB kábel és a billentyűzeten kívül egy védőfedél is helyet kapott, amivel könnyebben tudjuk hordozni a billentyűzetet, ez a LAN-ra járóknak egészen biztosan tetszeni fog.

Külső

Külsejét tekintve ezúttal sokkal inkább minimalista a kinézet, puritánabb, talán innen a név is. Szerencsére ez puritánság nem jelenik meg a felhasznált anyagok minőségében, ugyanis a billentyűzet nagyon masszív hatást kelt, oldalainál fogva megtekerve szinte meg sem nyekken. Súlya 1.4kg! Összehasonlításképp az Attack X3 RGB csupán 0.9kg volt. A keycap-ek tartósnak tűnnek, nem igen fognak elkopni egyhamar. Anyagösszetételük ABS, az ujjlenyomatokat szerencsére nem gyűjtik és a feliratok is kiválóan olvashatóak még háttérvilágítás nélkül is.

A Cougar a hordozhatóságot tartotta szem előtt a tervezésnél, erről árulkodik a mellékelt védőtok is, amit ötletesen mágnesek rögzítenek a keretben található csavarokhoz. A félig áttetsző tok jól néz ki, megvéd a fröccsenő víz, illetve mechanikai behatások ellen is. A tépőzáras kötözővel megspékelt USB kábel eltávolítható, emellett kellően flexibilis és fonott is. Az USB csatlakozó aranyozott, úgyhogy erre sem lehet panasz. Alját megnézve a talpak kétféle magasságban pattinthatók ki. Meg kell említsem, hogy létezik numpad nélküli ugynevezett TKL változat is ebből a modelből, ha esetleg valakinek ez lenne az igénye.

Kapcsolók

Cherry MX a piacon kapható egyik legjobb kapcsoló típus, ezt kapta meg a PURI is. Hozzánk a RED kapcsolós változat érkezett, de választhatunk még Silver, Black, Brown és Blue közül.

Ennyi féle változat közül szerintem mindenki megtalálja a neki megfelelőt.

Érdekesség, hogy ezúttal bekerült a palettába az MX Silver kapcsoló is, másnéven MX Speed. Ez a kizárólagos szerződés miatt korábban csak Corsair billentyűzetekben volt megtalálható, viszont most már más gyártók is használhatják. Ennek a kapcsolónak a legfőbb tulajdonsága a rövidebb aktiválási távolság, ami mindössze 1.2mm (RED kapcsolónál ez 2mm), ergo hamarabb, gyorsabban kapcsol.

 

Háttérvilágítás

A háttérvilágítás egy külön bekezdést érdemel. Annak ellenére, hogy a megvilágítás színe nem változtatható, mivel fixen fehér színű, 20 féle előre konfigurált effekt közül választhatunk, illetve 10 effekt személyre szabható. Ha szeretnénk beállíthatjuk azt is, hogy csak adott billentyűzeteknek legyen háttérvilágítása. A fényerősség az FN+le/fel nyilak segítségével változtatható. Alapbeállításként a nyilak felett található Cougar logó világít, amit kicsit zavarónak találtam sötét szobában, sokkal erősebb a fénye, mint a billentyűzet többi részének. Szerencsére az FN+L billentyűparanccsal kikapcsolható. Emellett van lehetőség még az effektek sebességének is az állítására az FN+(+/-) billentyűparancsok használatával.

 

Cougar PURI – LAN-ra hangolva Reviewed by on .
4.45

Összegzés

Anyaghasználat 9
Teljesítmény 8.5
Kapcsolók 10
Ár/érték 8
8.9 Ajánlott

Egyik hátránynak lehet felróni, hogy sajnos a Cougar UIX System-ről ez esetben le kell mondani, így nincs makrózási lehetőségünk, viszont a gyártó LAN-ra ajánlja a terméket ott pedig kitűnően megállja a helyét, kellően strapabíró és védőtokot is kapunk hozzá, hogy biztonságosan hurcolhassuk, a kábelmenedzsment pedig csak hab a tortán. Másrészt az ajánlott fogyasztói ára $79.99, ami nettó 21 000 Ft, ezen az ársávon pedig hatalmas konkurenciával néz szembe. Aki szeretne egy strapabíró, egyszerű billentyűzetet és nem riad vissza az US kiosztástól, annak bátran ajánljuk a Cougar PURI-t.

 

Termék név PURI Mechanical Gaming Keyboard
Kapcsolók Mechanical Cherry MX
N-key rollover Igen
Háttérvilágítás Fehér LED
Játék tipus FPS / MMORPG / MOBA / RTS
Polling rate 1000Hz / 1ms
Anyaghasználat Acél / Műanyag
Interfész USB csatlakozás
Védőtok Igen
Kábelhossz 1.8m fonott
Lecsatlakoztatható kábel Igen
Méretek 150(H) X 460(Sz) X 40(M) mm
5.9(H) X 18.11(Sz) X 1.57(M) Inch
Súly 1.4kg(3.08 lbs)

COUGAR ATTACK X3 - Dimension

 

A szerzőről

Related posts