Cougar Attack X3 RGB – A prémium gamer billentyűzet

Cougar Attack X3 RGB – A prémium gamer billentyűzet

A Cougar gamereknek szánt prémium magyar billentyűzetét néztük meg közelebbről, hogy tényleg olyan jó-e, mint amilyennek tűnik.

Bevezető

A Cougar Attack X3 RGB első ránézésre sem egy egyszerű billentyűzet. A színpompa mellett a fémház rendkívül elegáns formát kölcsönöz neki, a specifikációk alapján pedig nem igazán tudunk belekötni. Lássuk, milyen is valójában!

Csomagolás

A doboza masszív, így nem kell attól félni, hogy bármi baja lesz a szállítás során. A melléklet viszont rendkívül puritán, csupán egy kezelési útmutató járt hozzá.

 

Külső

A billentyűk alatt fém borítás található, ami meglehetősen ritka a billentyűzetek körében.  A kábele rendkívül merev, bár ez a játék közben nem zavaró, mivel úgysem kell mozgatni a billentyűzetet. Az összeszerelés minősége első osztályú, semmi sem zörög, minden stabil.  A világítása nagyon jól eltalált, a fényereje, illetve azok effektjei adjusztálhatóak. 9 effekt közül lehet válogatni, a fényerő pedig 4 fázisban állítható, 100/66/33/0% közül állíthatjuk be a nekünk tetszőt.

Robosztus, nehéz cucc, látszik hogy van benne anyag és hogy hosszú távra lett tervezve.

 

Az alján lévő támasztókar segítségével emelhetünk a magasságon, illetve a támaszték minőségére is figyeltek, a tömör műanyag mellett némi gumírozott felület segíti a stabilitást. A talpak felülete gumírozott, még csúszósabb asztal esetében sem mozdul el.  Egyedül egy USB portot hiányolok róla, ami sokszor jól jöhet.

Kapcsolók

Mint korábban említettem, a Cherry MX Brown verziót teszteltük, ám elérhető kék, piros, illetve fekete kapcsolós változatban is.

A Cherry a piacon kapható egyik legjobb kapcsoló.

különféle színű verziók között mindenki megtalálhatja a neki tetsző variánst. Aki a csendesebb billentyűzeteket kedveli, az a barna illetve a piros kapcsolók egyikét válassza!

 

 

A barna és a vörös is úgynevezett “light switch”, azaz minimális erőt kell kifejteni a lenyomásukhoz. Hivatalosan 45 gramm az aktivációs erő mindkettőnél, de a vörös egy leheletnyivel könnyebben lenyomható a barnánál, a felépítéséből akadóan. A kapcsolót nem kell teljesen lenyomni, mivel az aktivációs pontja valahol középen helyezkedik el, amikor pedig elérjük ezt a pontot, az jól érezhető. Gépelésre nagyon kényelmes, jól érezhető hogy mikor nyomtuk le a billentyűket. Tetszőlegesen bármennyi gombot lenyomhatunk egyszerre, érzékelni fogja, semmi ghostingot nem tapasztaltam, játék közben mindig azonnal reagált a leütésekre, rendkívül reszponzív!

 

Billentyűk

A billentyűk anyaga szintén prémium,  fekete, a borítása érdekes, ugyanis a matt és a fényes között van félúton. Szerencsére az ujjlenyomatokat egyáltalán nem gyűjti. A burkolat könnyedén levehető,  illetve cserélhető.

 

Szoftver

A szoftvere a Cougar UIX System, ami felett mintha kicsit eljárt volna az idő, ennek ellenére átlátható a nagy része.

A makrókat könnyen be lehet állítani, a teljesítményre vonatkozó beállítások teljesen magától értetődőek. Ellenben a világítás részlege viszont már nem olyan egyszerű első ránézésre, kis utána járással már nem olyan nehéz saját világítást beállítani.

 

 

Cougar Attack X3 RGB – A prémium gamer billentyűzet Reviewed by on .
4.75

Összegzés

Anyaghasználat 9
Teljesítmény 10
Kapcsolók 10
Ár/érték 9.1
9.5 Különösen ajánlott
Egyértelműen prémium billentyűzet, az anyaghasználat első osztályú, kinézetre szemet gyönyörködtető, a funkciói pedig könnyedén testre szabhatóak. Kár, hogy spóroltak az extrákkal, egy USB port elfért volna rajta még.  A makrózhatóság sok játék esetében jól jön, viszont a szoftvere lehetne könnyebben átláthatóbb. Az Cherry MX Brown kapcsolók kiválóan teszik a dolgukat, élvezetes velük a játék és a gépelés egyaránt, mellette pedig halkak is. Az ára 38 000 Ft körül alakul, ami az RGB-s konkurenseihez képest rendkívül jó ár/érték arányt képvisel.

Specifikációk

Polling rate 1000 Hz / 1ms
Anyaghasználat Alumínium / Műanyag
Szoftver COUGAR UIX ™ System
Kábel 1.8 m szövet
Méret 170 (hossz) x 467 (szélesség) x 40 (magasság) mm
Súly 0.9 kg

Ezúton is köszönet a Cougar számára, hogy biztosítottak egy példányt a teszthez!

A szerzőről

Related posts